38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ignatius Ganago (© AFP)

Nantes bylo v duelu s Angers o gól lepší, takže zachránilo Ligue 1 i pro příští sezonu

Velké poděkování Kanárků míří do Lens, neboť tamní Racing pomohl tím, že přehrál Auxerre. Celek ze Stade de la Beaujoire má hodně důvodů k přemýšlení o tom, co změnit, aby se jej za rok záchranářské starosti netýkaly. SCO rovněž budou mít, co dělat, aby se zase navrátili mezi elitu.

Už v 7. minutě pobídnul João Victor kolegu Marcuse Coca, jehož hlavička mířila o malý kousek nad. V době, kdy byla z časomíry ukrojena otevírací čtvrt hodiny hry, se na domácí usmálo štěstí, jelikož Ignatius Ganago vytěžil maximum z precizní přípravy od Ludovica Blase. Tuhle trefu čtyřiadvacetiletého Kamerunce lze právem považovat za zlatou - 1:0.

Ve 27. minutě o sobě dal vědět João Victor, který našel Blase, jehož vychytal Yahia Fofana. Střela Samuela Moutoussamyho byla zblokována, zatímco Abdallah Sima síť sice rozvlnil, jenže se ukázalo, že si nepohlídal ofsajdovou hranu, takže do druhé půle vstupovali svěřenci Pierra Aristouye s drobnou výhodou.

Výraznější ji mohl učinit 120 sekund po startu druhého dějství Ludovic Blas, ale muž v rukavicích si s jeho střelou poradil. Ganago se pak po kontaktu s Yanem Valerym poroučel na zem, což potencionálně znamenalo penaltu, která se nakonec nekopala. Angers tedy dál mohlo doufat ve vylepšení svých dosavadních osmnácti bodů.

Aktivní Blas se připomněl v 74. minutě. Ke škodě příznivců a příznivkyň Les Canaris neproměnil. To samé platilo po pokusu Nabila Bentaleba, jenž mířil nad břevno. Alban Lafont tedy musel za celých devadesát minut (plus nějaké to nastavení) likvidovat jedinou střelu, která mířila mezi tři tyče. Pro Nantes tudíž všechno dobře dopadlo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele