15. kolo
13.11.2022 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Júsuf Bilájlí (© AFP)

Nantes zachránilo proti Ajacciu alespoň bod až v samotném závěru

Les Canaris stále marně hledají loňskou formu, která přinesla nejen velmi slušnou devátou příčku, ale hlavně vítězství v Coupe de France, na základě kterého bretaňský celek nechybí v Evropské lize. V ní se probojoval do jarní fáze. Ovšem v Ligue 1 po patnácti kolech zůstává nad sestupovou zónou pouze zásluhou lepšího skóre, čímž se Korsičané se dvanácti body pyšnit nemůžou.

V 7. minutě měl hodně blízko ke gólu po rohovém kopu Pedro Chirivella. Skóre k radosti všech příznivců a příznivkyň hostujícího výběru zůstalo bezbrankové. Další fáze zápasu nepřinesla mnoho zajímavých momentů. To se změnilo až na konci otevírací půlhodiny, kdy Alban Lafont likvidoval dobré nůžky Mathieua Coutadeura.

První vskutku důležitý moment tohoto klání se odehrál deset minut po startu druhého dějství. Vincent Marchetti se připravoval ke střele, pro což neměl pochopení Moussa Sissoko. Bývalý hráč Watfordu či Tottenhamu k velké smůle fauloval až uvnitř pokutového území. Youcef Belaïli volil při exekuci střelu po zemi do středu brány, což se ukázalo býti tím nejlepším možným řešením - 0:1.

Deset minut poté přišla další pohroma pro skvadru Antoina Kombouarého. Autor úvodního zásahu servíroval přízemní centr napříč pokutovým územím až na zadní tyč, kde ve skluzu neomylně zakončoval Romain Hamouma - 0:2. Tohle už vypadalo pro celek z ostrova ve Středozemním moři velice nadějně, protože Nantes dvě či více branek v jednom utkání dává velmi zřídka.

Tentokrát se to však podařilo, jelikož hned za pět minut přišel kontaktní gól. Mostafa Mohamed přihrávku z pravé strany nechtěl přetavit ve svůj pátý zásah v ročníku. Místo toho vtipnou patičkou sklepnul na za sebou postaveného Ludovica Blase, jehož placírka byla úspěšná, neboť putovala k levé tyči, kam Benjamin Leroy nedosáhnul - 1:2.

Borci ve žlutém vycítili příležitost. Svého soupeře zmáčkli a za svoje snahy byli odměněni v době, kdy zbývala jediná minutka do konce řádné hrací doby. Nakrátko rozehranou standardní situaci vyřešil Moses Simon centrem z levého křídla do vápna, kde na míč vyskakoval Ignatius Ganago. Jenže nedosáhnul, čímž muže v rukavicích dokonale zmátnul - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele