36. kolo
21.05.2023 17:05 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Oslavy hráčů RC Lens (© AFP)

Lens porazilo Lorient a k udržení druhého místa mu schází jen malý krůček

Severofrancouzký klub tak jako tak zakončí aktuální sezonu nejlepším umístěním přejmenování nejvyšší soutěže na Ligue 1, ke kterému došlo v roce 2002. Dvě kola před finišem má na třetí Marseille pětibodový náskok. Oproti tomu Les Merlus díky zaváhání konkurentů setrvají na desáté příčce.

Stade du Moustoir viděl první zásah už v 6. minutě. Facundo Medina hodil aut brankáři, jenž ten vyčkával, až k němu doputuje balon, kterého se tudíž zmocnil Romain Faivre a z úhlu skóroval, třebaže Deiver Machado dělal, co mohl, aby tomu zabránil - 1:0. Ve 12 minutě se musel činit Yvon Mvogo, který kapituloval až ve 20. minutě.

Florian Sotoca dostal hodně prostoru na to, aby z osmnácti metrů zkusil štěstí. To skutečně stálo na jeho straně, protože jeho nedobrou přízemní střelu tečoval Montassar Talbi tak, že přelobovala jeho vlastního gólmana - 1:1. Vedení tedy týmu Régise Le Brise a už pět minutek po vyrovnávací trefě mělo být ještě hůř.

Graditovy riskantní kejkle s míčem ve vlastní šestnáctce vystihnul Adrien Thomasson a z bezprostřední blízkosti zařídil Racingu vedení - 1:2. Machado pak z přímého kopu cílil jenom do připravených rukavic a Ibrahima Koné příležitost prováhal. První dějství tedy vyšlo lépe celku, za který kdysi nastupoval i Vladimír Šmicer.

Ve druhém poločase se dalekonosným pokusem prezentoval Laurent Abergel. Ovšem přesnější byl při zakončení ze střední vzdálenosti Vincent Le Goff. Náskok soupeře nezrušil, protože Brice Samba stál přesně tam, kde v daný moment měl. Koné se do finálního hvizdu dostal ještě do jedné velké šance, kterou mu zneškodnila hostující jednička. Uspěl až v 87. minutě Seko Fofana, kterému (možná nechtíc) ve vápně přenechal merunu Alexis Claude-Maurice. Pro reprezentanta Pobřeží slonoviny pak už nebyl žádný problém zblízka rozvlnit síť - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Největší překvapení francouzské ligy Lens je už jen pár krůčků od základní skupiny v LM. A pokud vyhraje v tomto zápase čekají ho zápasy už pouze s Ajaccio a Auxerre což by mělo brát jako takovou jednohubku, ikdyž Auxerre bojuje o záchranu tak ještě může vystrkovat drápky. Tento zápas je pro Lens velmi důležitý i v tom že Marseille hraje na půdě Lille a nikde není psáno, že tam nemůže ztratit body, ale moc to neočekávám. V případě remízy by se strhl ještě větší boj o druhé místo jelikož by jak Lens tak Marseille (pokud vyhraje) měli shodně 76 bodu a co se týče skóre tak aktuálně Lens +32 a Marseille +30. Proto zde věřím, že Lens neponechá nic náhodě a odveze si 3 body. Můj tip 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele