2. kolo
07.09.2022 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lyon odjíždí z Lorientu s prázdnou

Domácí začali brzkým gólem, na který hosté ještě dokázali odpovědět. Jenže záhy po vyrovnávací trefě se diváci na Stade du Moustoir radovali znovu. Po změně stran přidali svěřenci Régise Le Brise ještě pojistku, díky čemuž se na Les Gones v tabulce bodově dotáhli. Oba kluby po šesti kolech okupují pohárové příčky.

Už v úvodní minutě Lyonští chybovali a Anthony Lopes musel vyrážet pokus Diarry. Za 250 sekund fauloval Thiago Mendes aktivního Terema Moffiho a Les Merlus dostali příležitost zahrávat přímý kop z velice dobré pozice. Exekuce se ujal Enzo Le Fée a z nějakých osmnácti metrů střelou přes zeď vymetl levou šibenici - 1:0.

Po čtvrthodině se osmělil Stéphane Diarra, ale branku soupeře minul. Při další standardní situaci Le Fée sice cílil do prostoru mezi třemi tyčemi, nicméně muž v rukavicích stál přesně tam, kde v danou chvíli měl. A tak se stalo, že přišla na pořad večera 28. minuta. V ní Tetê opět potvrdil, jak je platným hráčem. Na hranici vápna na sebe nalákal čtveřici protihráčů, načež posunul nalevo na zcela neobsazeného Alexandra Lacazetta, jenž po zemi překonal Yvona Mvoga - 1:1.

Jak naznačeno, nerozhodný stav svítil na ukazateli pouhých pět minutek. Pak gólman Lorientu poslal dopředu dlouhý balon. Castello Lukeba si s ním na hranici velkého vápna vůbec neporadil, takže Dango Ouattara mohl elegantně posunout na Terema Moffiho, jehož lehoučký oblouček přes padajícího Lopese skončil v síti. Pro nigerijského útočníka šlo o pátý zásah v sezoně - 2:1.

První šanci druhého dějství měli na svědomí borci hájící barvy týmu z regionu Auvergne-Rhône-Alpes. První proměněná šance druhého dějství však patřila Bretaňským. Gédéon Kalulu centroval do pokutového území, kde se z první prosadil Dango Ouattara, byť se pro něj nejednalo o úplně jednoduchý moment - 3:1.

Hned po rozehrávce chybělo Moffimu málo k tomu, aby stvořil pátý hřebíček. Krátce poté nebyl družině Petera Bosze uznán gól kvůli ofsajdu. Těsně před vypršením úvodní hodiny hry tleskalo obecenstvo Mvogovi, když výborně zlikvidoval nepříjemnou střelu Moussy Dembélého. Historie se opakovala i v 64. minutě. V následující pasáži si už šestnáctý celek minulého ročníku víceméně jenom hlídal vedení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mandanda_30

Když OM zklame, Lyon je tu vždy na zlepšení nálady

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele