38. kolo
03.06.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Ruben Aguilar v souboji s Gabrielem Suazem (© AFP)

Monaco klíčový mač nezvládlo, po nezdaru s Toulouse zůstalo bez pohárové Evropy

Zklamání, zmar a frustrace. Asi tak by se dalo hodnotit nejen poslední vystoupení Monaca v této sezóně, nýbrž obecně celé letošní působení v Ligue 1. Ve finálním účtování totiž skončilo těsně pod branami postupu do evropských pohárů. Přitom kdyby umělo v domácím prostředí skolit Toulouse, mohlo se alespoň šoupnout na pátou příčku, tudíž tedy do Konferenční ligy.

Nakonec však knížecí celek zaostal za strategickým pátým místem o dva body, přestože mu Lille svou remízou z půdy Troyes nabízelo šanci na poskočení vzhůru. Domácí zkrátka pouze potvrdili, že závěr tohoto ročníku se jim šeredně nevydařil, a ze souboje s vítězem Coupe de France vyšli naprázdno. Hosté mimochodem v tabulce završili své úspěšné počínání jakožto nováček Ligue 1 na solidní třinácté pozici.

První poločas ještě žádnou změnu skóre nepřinesl, ač si oba týmy vytvořily dvě slušné příležitosti. Za hosty mohl skórovat Birmančevič, avšak jeho chytrou patičkou nakonec dokázal zastavit brankář Nübel. Ve 38. minutě naopak mohli gólově udeřit domácí, nicméně střelu Ben Yeddera, směřující po zemi do spodního rohu brány, zastavil nohou gólman Dupé.

Vše podstatné se událo v tomto zápase v jeho poslední dvacetiminutovce. Toulouse se povedlo rozvlnit síť zásluhou pohotového Aboukhlala, který doklepl míč u soupeřovy tyčky na potřebné místo určení, čili za brankovou čáru. V 78. minutě každopádně Ben Yedder srovnal stav, to když završil celkově povedenou kombinaci a úspěšně dorážel balón do brány poté, co Embolo se svou hlavičkou nevyzrál na Dupého.

Jenže ASM jednoduše potřebovalo zvítězit, aby se ještě mohlo kvalifikovat na evropskou scénu, a čím více se blížil konec utkání, tím více hru otevíralo. Utvořilo si hned několik gólovek, krutý nezdar zapsal například v 80. minutě Akliouche, jehož tvrdé zakončení skončilo pouze na brankové konstrukci. A naopak v nastavení na opačné straně trestal mizernou koncovku soupeře Healey, jenž zdárně zacílil po pobídce od Rafaela Rataa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele