27. kolo
12.03.2023 17:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Folarin Balogun (© AFP)

Remeš porazila Monaco nejtěsnějším možným rozdílem

Svěřenci Williama Stilla tedy oplatili knížecímu klubu porážku z úvodního vzájemného klání této sezony a v tabulce poskočili na osmou pozici, zatímco AS po druhé prohře z posledních tří utkání neopustí čtvrtou příčku.

Tradičně nizoučká návštěvnost na Stade Louis II neodradila hosty od toho, aby se pokusili předvést co nejlepší možný výkon. Už po 180 sekundách to zkusil Dion Lopy, avšak na Matazovu teč dokázal Alexander Nübel včas zareagovat. Záhy se vydal z brány Yehvann Diouf. Cestou si uvědomil, že u balonu v žádném případě nebude dříve než Wissam Ben Yedder. Začal tedy couvat zpět ke své svatyni, díky čemuž protihráčovu hlavičku dokázal zneškodnit.

Marshall Munetsi se pak příliš nerozpakoval, nicméně svou střelou příznivce klubu z historického města nepotěšil. Po půlhodině chtěl hostující brankář zmenšit úhel Ben Yedderovi, což monacký forvard pochopil jako ideální příležitost pro lob, který se však zastavil o pravou tyčku. Velká škoda pro výběr Philippea Clementa.

Pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství si za defenzivní linii zaběhnul Folarin Balogun, jenže se dostal až příliš blízko Nübelovi, takže si na svůj zářez musel počkat až do 51. minuty, kdy pro něj optimální přihrávku vymyslel Alexis Flips. Německý gólman si na míč sice sáhnul, ale v cestě za čáru mu nezabránil - 0:1.

Domácí to mohlo mrzet o to více, že jen několik okamžiků předtím cílil čerstvý Vanderson do brankové konstrukce. Naopak pro šťastného střelce se jednalo o šestnáctou trefu v sezoně.

O odpověď se pokusil Golovin, leč neúspěšně. Breel Embolo následně zamířil pouze do boční sítě. Minamino našel připraveného Dioufa. Balogun v 86. minutě sice překvapil Malanga Sarra, ale na Nübela nevyzrál. V nataveném čase Foket zblokoval pokus zmíněného japonského reprezentanta a na opačném pólu nedotáhnul sólo do zdárného konce hrdina minulé partie proti Ajacciu Jens-Lys Cajuste.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele