5. kolo
31.08.2022 19:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Troyes (© AFP)

Oslabené Monaco na Troyes nestačilo

Těsně před poločasovým odchodem do šaten vyfasoval druhou žlutou Guillermo Maripán a hned poté domácí inkasovali. Ve druhém poločase se sice podařilo utkání zdramatizovat, nicméně hosté se nenechali rozhodit a podruhé za sebou využili soupeřovy nedisciplinovanosti.

Už ve 3. minutě centroval Wissam Ben Yedder a Youssouf Fofana zazdil velikou šanci. Až po uplynutí úvodní desetiminutovky se prosadil pozdější hříšník Maripán, když využil Gallonova zaváhání a na místo určení hlavou uklidil Minaminův rohový kop - 1:0. Poté Renaud Ripart nastřelil Nübelovu nohu, zatímco ve 20. minutě byl souboj Axela Disasiho s Yoannem Salmierem po přezkoumání u videa posouzen jako penaltový.

Muž v rukavicích zareagoval o něco později, než by bývalo bylo záhodno, takže Florian Tardieu nařízený pokutový kop proměnil - 1:1. Maripán za protesty viděl žlutou kartu. Také další příležitost patřila Estacu. Salmier byl sice v hlavičkovém souboji úspěšnější, balon však skončil na horní síti. Zmiňovaný chilský reprezentant dohrál v 44. minutě, když udeřil rukou do brady aktivního Tardieua.

V nastaveném čase si Wilson Odobert vyměnil míč s Mamou Baldém, aby zacílil levačkou neomylně k pravé tyči - 1:2. Domácí se po změně stran nestačili ani rozkoukat a už prohrávali o dvě branky. Asistent u předchozí trefy využil nedobrého obranného zákroku a svým nekompromisním volejem ze třinácti metrů vymetl pravou šibenici - 1:3.

Za 180 sekund o sobě dal vědět Papa Yade, když mířil přesně do míst, kde se zrovna pohyboval Alexander Nübel. Krátce před skončením hodiny hry měl blízko ke skórování Ripard. Nedal, takže se stav na ukazateli měnil až šest minut poté. Golovinův rohový kop na zadní tyč posunul Disasi zpět na tu přední, kde z bezprostřední blízkosti překonal Youssouf Fofana brankáře střelou do protipohybu - 2:3.

Rominigue Kouamé následně příhrál Ronymu Lopesovi, který minul zařízení. V 74. minutě zahrávali fotbalisté Estacu další roh, po kterém hlavičkoval Eric Palmer-Brown a Nübel senzačně svůj tým podržel. Rony Lopes pak stejnou částí těla vytvořil nevyzpytatelný oblouček, který musela monacká jednička vyrážet nad břevno.

Tlak Irlesovy družiny trval, dokud Xavier Chavalerin nepřihrál na malé vápno, kde měl na výběr rovnou ze tří spoluhráčů. Nakonec to byl ten první, tedy Yoann Salmier, kdo jemnou tečí zařídil svému týmu opět dvoubrankové vedení - 2:4.

V 88. minutě musel ještě Gauthier Gallon výborně zasáhnout proti Badashilemu, a poté při Disasiho hlavičce za svého gólmana zaskočili obránci. Finální Lopesova dalekonosná střela nemohla Nübela vystrašit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele