21. kolo
01.02.2023 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Monaco (© AFP)

Monaco bylo v duelu s Auxerre o jeden gól lepší

Když v 82. minutě zvýšil Breel Embolo na 3:1, vypadalo to, že druhou výhru z posledních tří zápasů knížecímu klubu už nikdo nevezme. Jenže hned poté došlo na kontaktní gól, takže se svěřenci Philippa Clementa museli mít na pozoru až do finálního hvizdu. Díky tomu jim v tabulce patří čtvrtá příčka, zatímco AJA neopustí sestupové pásmo.

O první pokus se v závěru úvodní desetiminutovky postaral Axel Disasi, ale o kousek přestřelil. Domácí obránce z toho mohl být mrzutý jenom lehce přes šedesát sekund, protože pak Youssouf Fofana z jedničky pobídnul Wissama Ben Yeddera, který se ocitnul tváří v tvář gólmanovi, jenž byl na jeho zakončení krátký - 1:0.

Po čtvrthodině hry vymyslel technický obstřel Gelson Martins a k tomu, aby se podruhé měnilo skóre, scházely centimetry. Ve 21. minutě to z dálky zkusil Mohamed Camara, jenže tahle střela postrádala razanci, a tak se stala snadnou kořistí Ionuta Radua. Za 120 sekund Gelson Martins pobídnul centrem v šestnáctce stojícího Eliesse Ben Seghira, jenž se teprve zastřeloval.

Jeho chvíle přišla až v době, kdy akorát z utkání uplynula jeho první třetina. Na hranici vápna se vyhnul Biramovi Tourému a jeho následná střela na bližší (levou) tyč se zastavila až v síti - 2:0. Sedmnáctiletý fotbalista s marockými kořeny tak potvrdil, že se mu proti Auxerre daří, jelikož při prosincovém vzájemném klání dokázal dát hned dvě branky. Ve zbytku úvodní půle byly k vidění už jenom dvě nepřesné střely v podání Monaca.

To si po změně stran spíše jenom hlídalo náskok, což se nevyplatilo v 68. minutě. Nuno Da Costa přihrál Matthisi Ablinemu, který byl rychlejší, než Guillermo Maripán, načež poslal balon vedle padajícího Nübela k pravé tyči, přičemž tehdy byl na hrací ploše pouhých pět minutek - 2:1. Za stejně dlouhý časový úsek napálil Nuno Da Costa brankovou konstrukci a Abline při své dorážce selhal. Velká klika pro AS.

Ovšem v minutě dvaaosmdesáté Ruben Aguilar posunul z levého křídla do pokutového území na Vandersona, který hlavičkou prodloužil za sebe na Embola, jehož ránu z rohu malého čtverce opravdu nešlo lapit - 3:1. Rozhodčí Hakim Ben El Hadj ještě musel počkat na verdikt kolegy u videa, ale všechno bylo v souladu s pravidly.

V 85. minutě si zaběhnul za obranu na centr od Hamziho Sakhiho aktivní Da Costa a po ukázkovém zpracování pravačkou zahrál muži v rukavicích housle - 3:2. Ve zbývající pasáži však chybělo hostujícímu výběru více klidu na kopačkách, a tak musí doufat, že se další bod podaří uhrát o víkendu proti Remeši. Monaco zajíždí do Clermontu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele