12. kolo
23.10.2022 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Lovro Majer (© AFP)

Pozdní penalta přinesla Rennes vítězství nad Angers

O záchranu bojující domácí potřebují každý bodík. Tentokrát k němu měli proti favorizovanému soupeři, který si dělá zálusk na účast v Lize mistrů, hodně blízko. Dokud opět nedoplatili na nedisciplinovanost.

Už po necelých 120 sekundách se k hlavičce dostal Christopher Wooh, nicméně Ibrahim Amadou kvalitním obranným zákrokem vypomohl svému brankáři. V 10. minutě se míč odrazil ke Gouirimu, jehož vychytal Paul Bernardoni. Další pokus přišel na pořad brzkého odpoledne až v závěru úvodní půl hodiny.

Benjamin Bourigeaud to zkusil z přímého kopu. Ten se však rozehrával ve větší vzdálenosti od brány, a tak nikoho nepřekvapilo, že stav nadále zůstával bezgólový. Poté o sobě dal vědět Martin Terrier. Další ke svým dosavadním sedmi zásahům nepřidal. O další pokus se postaral Adrien Hunou. Tečovaná střela skončila pouze na boční síti.

Až ve 42. minutě rozehráli hosté rychlou akci, při které Bourigeaud přihrával před sebe. Terrier nechal balon být, takže propadnul k Aminemu Gouririmu, jehož přízemní volej byl vskutku nechytatelný - 0:1. Sedm minut po startu druhého dějství hosté o vedení přišli. Hunou vyslal za obranu Amineho Salamu, který rovněž po zemi z úhlu prostřelil Steva Mandandu. Kdyby vystřelil o sekundu později, dobíhající Arthur Theate by patrně stihnul vyrovnávací trefě zabránit - 1:1.

Po hodině hry se po centru od rohového praporku dostal k hlavičce Hamari Traoré. Bernardoni svůj tým podržel. Za 180 sekund přiletěl do domácí šestnáctky další roh, které Theate poslal nad břevno. V nastaveném čase poslal Mandanda dlouhý nákop dopředu, kterého se zmocnil Matthis Abline. Amadou jej jasně zezadu podkopnul, za což vyfasoval žlutou kartu. Lovro Majer cílil do středu svatyně, čímž pro Les Rouges et Noirs zajistil sedmou výhru v sezoně - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět šifra , nádherné ENKÁČKO .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele