17. kolo
01.01.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Lorientu (© AFP)

V zápase s Lorientem přišlo Angers o bod až v závěrečných minutách

Hodně byl vidět bývalý slávistický útočník Abdallah Sima. Nejprve zařídil svému aktuálnímu zaměstnavateli vedení. Jenže deset minut před vypršením řádné hrací doby skóroval i do nesprávné sítě, což byl pro poslední celek tabulky opět začátek konce. Třináctá porážka v sedmnáctém utkání jest opravdu alarmující. Naopak Les Merlus zůstávají v kontaktu s pohárovými příčkami a klidně se můžou odrazit k další úspěšné sérii.

Už v 10. minutě centroval od pravého rohového praporku Pierrick Capelle a Abdallah Sima hlavičkoval přesně k levé tyči - 1:0. Zanedlouho zakombinoval Adrien Hunou s Yanem Valerym, jenže první jmenovaný sám před bránou trestuhodně selhal. Na opačném pólu si dělal prostor Terem Moffi a Paul Bernardoni si musel hlídat prostor u levé tyčky.

Ve 26. minutě se o šikovný obstřel postaral dvacetiletý útočník Yoann Cathline. Vyrovnání svému týmu díky muži v rukavicích nezařídil. Následující fáze úvodního dějství se odehrávala spíše ve středu pole. A když se některý z mančaftů dostal na dostřel brány, scházela v zakončení přesnost. Ovšem hned po změně stran zase zahrozili hosté.

Enzo Le Fée rozehrál standardní situaci na hlavu Danga Ouattary, který nechal vyniknout Bernardoniho. V 67. minutě se minisouboj obou fotbalistů opakovat a znovu z něj vyšel vítězně ten domácí. Zato v 74. minutě skóroval Amine Salama, leč učinil tak z jasného ofsajdu. Za pět minutek kopali roh svěřenci Régise Le Brise. Balon směřoval na bližší tyč, kde jej smolně před vlastním brankářem přizvednul hlavou Sima - 1:1.

Po rozehrávce předvedl výbornou práci s míčem Nabil Bentaleb a za Vitem Mannonem zvonila branková konstrukce. S následnou dorážkou si lorientská jednička poradila. Až tak mohl v minutě osmaosmdesáté Ibrahima Koné "vykulit" na hranici šestnáctky Enzovi Le Féemu, jehož projektil skončil pod břevnem - 1:2. V poslední minutě mohl své předchozí zaváhání odčinit Sima, kdyby o kousek neminul.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele