16. kolo
28.12.2022 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů AS Monaco (© AFP)

Monaco o gól přehrálo Auxerre a slaví devátou výhru v sezoně

Velký podíl na těchto třech bodech měl sedmnáctiletý mladíček Eliesse Ben Seghir, který coby autor dvou branek při svém debutu napodobil Kyliana Mbappého a Thierryho Henryho, za kterého se zařadil jakožto druhý nejmladší střelec dvou gólů v historii knížecího klubu. AS tedy nadále atakují pohárové příčky, zatímco AJA neopustí sestupové pásmo.

Úvodní dvacetiminutovka na Stade Abbe Deschamps věru mnoho fotbalového vzruchu nepřinesla. Avšak necelých pět minut po jejím skončení byla zblokována střela M’Bayeho Nianga. Ke škodě hostujícího celku pouze k Akimu Zedadkovi, jehož rána zpoza velkého čtverce rozvlnila síť, nicméně jenom z boku.

Hned poté Eliot Mazato fauloval Lassineho Sinayoka a Marc Bollengier ukázal na penaltový puntík. Senegalec Niang měl při exekuci dost štěstí, takže rozradostnil svého trenéra Christopha Pélissiera - 1:0.

V té době byla odehrána úvodní půlhodina a na další příležitost se čekalo až do závěru otevírací půle. Hlavička Gaëtana Perrina nebyla z nejnebezpečnějších.

Zato na opačném pólu Gideon Mensah kopnul do lýtka Takumiho Minamina a konala se další penalta, kterou zkušeně proměnil Wissam Ben Yedder, čímž zaznamenal svou sedmou trefu v tomto ročníku - 1:1. Oba monačtí fotbalisté už překvapivě do druhého poločasu nenastoupili. Ovšem za autora vyrovnávacího gólu přišel Eliesse Ben Seghir.

Jeho první chvíle se dostavila už v 59. minutě, kdy mu Alexandr Golovin adresoval přízemní přihrávku na hranici malého vápna, odkud zahrál Costilovi na housle - 1:2. Za deset minut se musel Alexander Nübel činit proti dobrému pokusu z kopačky Hamzy Sakhiho. Ovšem při následném rohu zasáhnul centr nechtěně patou Youssouf Fofana, díky jehož vlastnímu gólu bylo zase vyrovnáno - 2:2.

Do střelecké listiny se čtvrt hodiny před koncem zatoužil zapsat také Birama Touré. Balonu dal však přílišnou razanci, takže se mezi tři tyče nevešel. Pak se rozhodnul pro sólovou akci Nuno Da Costa. K nelibosti příznivců a příznivkyň Auxerre byla zakončena střelou doprostřed brány.

Rozhodnul tedy až Eliesse Ben Seghir v 85. minutě, když si po Jakobsově pobídce seběhnul z levého křídla více do středu, aby vymyslel výbornou střelu pravačkou, která zapadla k pravé tyči - 2:3. Ve zbývají fázi této partie už si svěřenci Philippa Clementa těsné vedení bez větších potíží uhlídali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele