22. kolo
05.02.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Ludovic Blas (© AFP)

Nantes připravilo pro Ajaccio osmou domácí porážku

Bývaly doby, kdy to kluby z pevniny měly na Korsice hodně těžké. V tomto ročníku nic podobného neplatí, jelikož horší domácí statistiku než L’ours má pouze dvacáté Angers SCO. Les Canaris tedy dokázali zareagovat na prohru s Marseille, která ukončila jejich šestizápasovou sérii neporazitelnosti.

Z časomíry ještě neuteklo dvacet minut, když Cyrille Bayala napřáhnul z nějakých dvaadvaceti metrů a za Albanem Lafontem zvonilo břevno. Ve zbývajících minutách první pětačtyřicetiminutovky postrádali borci na obou stranách barikády klid v zakončení, a tak se po hvizdu sudího Ruddyho Buqueta putovalo do šaten za stejného stavu, jaký svítil na ukazateli před úvodním výkopem.

Po změně stran zahrozili jako první hosté, avšak scházela jim přesnost. To samé platilo o dalekonosném pokusu Youcefa Belaïliho. V 64. minutě Samuel Moutoussamy slavil úspěch se svým obloučkem, jelikož jej ve vápně přetavil v gól Evann Guessand, když z voleje procedil balon za záda Benjamina Leroye - 0:1.

Jak na hrací ploše, tak na střídačce to v podání Ajaccia začalo být poněkud nervóznější. V 78 minutě měl blízko ke gólu Fabien Centonze. Muž v rukavicích byl překonán, jenže za něj zaskočil Mohamed Youssouf. Krátce předtím přišel na trávník Marcus Coco, pro kterého se jednalo o jubilejní dvoustý start v Ligue 1.

Zblízka tedy sledoval, kterak v 86. minutě Ismaël Diallo zahrál rukou, což si sudí musel potvrdit. Obránce z Pobřeží slonoviny pak vyloučil a nařídil penaltu, které se chopil Ludovic Blas, jenž naprosto nekompromisním způsobem pálil pod břevno, díky čemuž zaznamenal svou čtvrtou branku v sezoně - 0:2. Skvadra Oliviera Pantaloniho už neměla prostor na jakoukoli korekci.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele