18. kolo
12.12.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Kasper Dolberg (© AFP)

Rennes prohrálo s Nice a prohospodařilo příležitost se posunout na druhou příčku

Svého času ji okupovali Les Aiglons, nicméně po několika zaváháních v tabulce klesli. Teď se pozvolna vracejí zpět. Na druhou Marseille ztrácejí po osmnácti kolech dva bodíky (tj. o bod více než Rennes), ačkoli nutno dodat, že OM mají duel proti Lyonu k dobru.

V 7. minutě si naskočil Gaëtan Laborde na centr od Benjamina Bourigeauda, ale branka z toho naštěstí pro hosty nebyla. Následně hlavičkoval po centru Baptisteho Santamaríi chorvatský záložník Lovro Majer, ovšem Walter Benítez stál přesně tam, kde měl. Teprve potom se zapotil i Alfred Gomis, když musel likvidovat zakončení Maria Leminy.

Po nařízeném rohu trefil Santamaría do obličeje Danteho a rozhodčí Willy Dejalod ukázal na penaltový puntík. Kasper Dolberg se rozhodnul, že zkusí Gomise přelstít střelou do středu brány, což se ukázalo býti optimálním řešením - 0:1. Záhy mohlo být vyrovnáno, kdyby Nayef Aguerd necílil pouze do brankové konstrukce.

Poté dostali domácí příležitost kopat čtyři rohové kopy v řadě, avšak nic z nich nevytěžili. Naopak jejich vlastní brankář ve 24. minutě hrubě chyboval a hlasitě si oddychnul, když balon skončil vedle tyče. Odpovědět na vedoucí gól soupeře se pokusil také Hamari Traoré. Brankář za tuhle střelu nechal děkovat.

Po půlhodině to zkusil Amine Gouiri, ale kvůli teči míč na místě určení neskončil. Ve stoprocentní šanci pak neuspěl ani Dolberg, protože nastřelil Gomise. Dánský fotbalista chtěl odčinit zaváhání v nastaveném čase první půle, leč z otočky zamířil nad. Hned po startu druhého dějství se o gól snažil Sehrou Guirassy. Zůstalo pouze u té snahy.

Mnozí byli jistě zvědaví, co předvede talentovaný Kamaldeen Sulemana. První šanci měl ve 48. minutě. Na Beníteze si ale nepřišel. Naopak za necelých 180 sekund našel Dolberg spoluhráče Youcefa Atala, jehož rána pod břevno přinesla Les Aiglons dvoubrankové vedení - 0:2. Dánský asistent u druhé a střelec u první branky mohl zřejmě definitivně rozhodnout v minutě pětapadesáté. Bohužel nedal, čímž nabídnul příležitost pro tým Bruna Génésia.

Jeho tlak sílil. Guirassy měl ke gólu blízko. Sulemana možná ještě blíže. Prosadil se však až Benjamin Bourigeaud, jehož rybička byla pěkná, ale i trochu šťastná, protože míč se za čáru odrazil od muže v rukavicích - 1:2. Hned po rozehrávce doputoval míč ke Kamaldeenu Sulemanovi, který bohužel pro většinu diváků a divaček v Roazhon Parku nevyrovnal.

Svěřenci Christopha Galtiera byli v následujících minutách velmi soustředění a pozorní. Tedy až na tyčku v podání Lorenze Assignona, kterou orazítkoval dvě minuty před vypršením řádné hrací doby. Dorážku střídajícího hráče pak čistě zastavil stoper Dante. "Orli" tedy mají o důvod více, proč si věřit na Lens. Les Rouges et Noirs sehrají poslední klání roku 2021 na Stade Louis II v Monaku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele