3. kolo
22.08.2021 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Bretaňské derby vyšlo lépe Rennes, Nantes zdolalo nejtěsnějším rozdílem

Les Canaris dlouhodobě podávají nevyrovnané výkony. Výjimkou bylo snad jenom období, kdy na lavičce působil Sérgio Conceição. Rozhodně bude zajímavé sledovat, co s nimi provede první porážka v sezoně. Naopak Rennes za úvodní tři kola získalo pět bodů.

O první střelu mezi tři tyče se postaral v 9. minutě Flavien Tait. Albana Lafonta s ní ale nevystrašil. Následně to z hranice šestnáctky zkusil Benjamin Bourigeaud a po teči skončil míč mimo. Po vypršení úvodní dvacetiminutovky centroval Meling na hlavu Hamariho Traorého, který zakončoval nad. Z časomíry utekla půl hodina, když domácí obrana zapomněla na Ludovica Blase. Alfred Gomis jeho střelu vytáhnul alespoň na břevno.

Následně hlavičkoval nad Sehrou Guirassy, čímž také udělal tečku za poločasem. Rozhodující moment se odehrál v 58. minutě. Baptiste Santamaria posunul na Martina Terriera, který se ve vzdálenosti nějakých dvaceti metrů od brány s balonem otočil a z kroku vystřelil. Jeho přízemní pokus dokázal Lafont vyrazit pouze do tyče, od které pak zapadnul na místo určení - 1:0.

Hosté se museli hnát více do útoku a v jejich defenzivě se tak objevovaly mezery. Jako při zakončení Kamaldeena Sulemany. Nantes si velmi složitě nacházelo cestičky k soupeřově svatyni. Ničemu nepomohly ani čerstvé síly. Absence Randala Kolo Muaniho se zkrátka ukázala býti citelnější, než se čekalo.

Dokonce to mohlo být o dvě branky, kdyby v nastaveném čase nezaskočil za svého gólmana Nicolas Pallois. Svěřenci Bruna Génésia se za týden představí na Stade Raymond Kopa v Angers. Antoine Kombouaré zase věří, že se na Stade de la Beaujoire podaří uhrát dobrý výsledek proti Lyonu, který ve 3. kole ztratil dvoubrankové vedení v duelu s Clermontem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele