38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Nice v zápase s Remeší otočilo skóre a obsadilo pátou příčku

Velikou zásluhu na jubilejní dvacáté výhře v podání Les Aiglons měl Andy Delort, který stihnul během osmi minut zaznamenat hattrick! Celkem tedy zvládnul osmnáct gólů. V dresu Remeše se nejvíce dařilo Hugovi Ekitikemu, jenž si svou desátou branku schovával také na tenhle střet. Na lepší, než dvanáctou pozici v tabulce to ale nestačilo.

Delort byl hodně aktivní, o čemž svědčí už úvodní střela tohoto klání ze 7. minuty. Krátce poté Ekitike využil menšího zaváhání a pravačkou trefil prostor u tyče - 1:0. Pojistku chtěl záhy přidat jeho kolega z útoku, tedy El Bilal Touré. Jeho snahy k navýšení skóre nevedly. Až Kamory Doumbia v závěru otevírací dvacetiminutovky skóroval.

Po přihrávce od El Bilala Tourého si to neohroženě namířil do soupeřova vápna, odkud pálil za Benítezova záda - 2:0. Ve 28. minutě hostující jedička vykopávala tak silně, až se balon dostal k jejímu protějšku, totiž k Predragu Rajkovićovi. Potom hlavičkoval Wout Faes a muž v rukavicích se při této příležitosti rozhodně nezapotil.

Ve druhé půli to vypadalo, že se Óscarův tým chce soustředit spíše na udržování dvougólového vedení, než aby jej chtěl pojistit dalším gólem. To se začalo nevyplácet v 74. minutě. Do té doby se totiž veškeré útočné akce soupeře dařilo eliminovat. Jenže pak holt Yunis Abdelhamid fauloval ve vlastní šestnáctce Andyho Delorta.

Rajković sice při penaltové exekuci uhodnul směr, avšak na tvrdou střelu k tyči nedosáhnul - 2:1. Po inkasované brance vystřídal El Bilal Touré, nicméně potom znovu úřadoval bývalý hráč Montpellieru. Pozici mu připravil Amine Gouiri a následná střela do levého dolního rohu se ukázala býti optimálním řešením - 2:2.

V 83. minutě nemohl kouč Remeše věřit svým očím, neboť dvougólový náskok byl zcela pryč. Bránící Maxime Busi nepředstavoval pro hvězdu večera žádný problém, takže hlavou skórovala - 2:3. Domácí byli z nečekaného vývoje události tolik zaskočení, že si do finálního hvizdu rozhodčího Erica Wattelliera nevytvořili jedinou šanci.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele