3. kolo
20.08.2021 21:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Idrissa Gueye (© AFP)

PSG si stále bez Messiho i Neymara poradilo na půdě Brestu

Debut Lionela Messiho v novém dresu PSG se ještě nekonal, stále do hry nezasáhl ani jeho velký kamarád Neymar, přesto si i bez nich největší aspirant na ligové prvenství poradil a uzmul v Ligue 1 již svou třetí výhru v řadě. Brest se každopádně za svůj výkon nemusí stydět, mnohdy svému soupeři dost zatopil, sympatické představení ale nevyrezultovalo v úspěch.

Start do nové sezóny se Pařížanům díky nezdaru v Trophée des Champions nevydařil úplně dle očekávání, nicméně na ligové scéně si zatím počínají suverénně. Je pravda, že zatím ani jednou neudrželi čisté konto, disponují ale takovou ofenzivní silou, že jim nějaký inkasovaný gól evidentně tolik nevadí. Stejně jako před týdnem proti Štrasburku skórovali hned čtyřikrát.

Už ve 4. minutě se hosté na Bretaňském poloostrově ocitli v první vážnější příležitosti. Ander Herrera svou přihrávkou uvolnil do šestnáctky Mbappého, ten se ovšem dostal do složitějšího úhlu, a tak z blízkosti napálil jen brankáře Bizota. Ve 23. minutě se již každopádně svěřenci trenéra Mauricia Pochettina dočkali své odměny. Prosadil se trochu netradičně Ander Herrera.

Tenhle záložník určitě není rozeným střelcem, přesto vyprodukoval dost povedené zakončení poté, co Mbappého centr odhlavičkoval stoper Chardonnet do jeho cesty. A Španělovu těžkou volej nedokázal Bizot zastavit. Ve 33. minutě mohla náskok Les Rouge et Bleu navýšit nová letní posila Hakimi, avšak po kličce, kterou umně zasadil bekovi Uronenovi, nepřelstil Bizota.

O tři minuty později se PSG přece podařilo podruhé rozvlnit síť. Wijnaldumův pokus, jemuž míč sklepl stále aktivní Hakimi, sice zablokoval obránce Brassier, s dorážkou se však přiřítil ze druhé vlny Mbappé, jenž neobvyklým způsobem, tedy hlavou, zamířil za záda Bizota. Do přestávky ale Brest z ničeho nic snížil, elegantní patičku Faivreho totiž zužitkoval Honorat.

Ve druhém poločase se, obdobně jako v tom prvním, mužstvo kouče Michela Der Zakariana pravidelně do vyloženějších příležitostí nepropracovávalo, v 68. minutě však určitě postrašilo francouzského giganta, to když se na gólmana Navase řítil Cardona, který z blízkosti neuspěl. I kdyby ovšem ano, jeho přesný zásah by nebyl regulérní, poněvadž se nacházel v ofsajdu.

Naopak o pět minut později Les Parisiens znovu navrátili dvougólový náskok na svou stranu, to když další spíše sváteční šutér Gueye z dálky zacílil parádně k bližší tyčce. Brest sice opět snížil v 85. minutě, jelikož Mounié z vyložené pozice využil pas Faivreho, avšak v 90. minutě PSG pojistil tříbodový zisk střídající Di María, jenž jemným obloučkem vyzrál na Bizota.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele