20. kolo
09.01.2022 13:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Nice i v deseti jasně ovládlo duel v Brestu

Les Aiglons hráli v početní nevýhodě už od 20. minuty, ale poté dokázali soupeři dál ještě dva góly, díky čemuž po 20. kole drží v tabulce druhou příčku (Marseille má stále zápas k dobru). Les Pirates sice posedmé prohráli, ale náskok na sestupové pásmo zůstává dostatečný.

Právě domácí brankář byl prvním, kdo musel být pozorný. Ovšem větší práci měl za 120 sekund jeho protějšek Walter Benítez. S hlavičkou z bezprostřední blízkosti si poradil, nicméně i kdyby ne, stejně byl nakonec pískán ofsajd. Nedlouho před vypršením úvodní čtvrt hodiny posunul Justin Kluivert na Kaspera Dolberga, jehož skákavá střela zpoza vápna zapadla k pravé tyči - 0:1.

Záhy mohl vyrovnat Steve Mounié, jenže Benítez stačil vyběhnout. V minutě dvacáté zajel Morgan Schneiderlin ostře do holeně Christopha Hérella a rozhodčí Stéphanie Frappart se dlouho nerozmýšlela a dvaatřicetiletému záložníkovi ukázala rovnou červenou kartu. Sám faulovaný celé utkání dohrál a krátce před koncem první půl hodiny vyslal na bránu Nice pokus, kterému scházela přesnost.

Jeho spoluhráč Steve Mounié byl se svou hlavičkou už o něco přesnější, jenže stále to nestačilo na to, aby trefil prostor mezi třemi tyčemi. Stejnou částí těla zakončoval ve 41. minutě Lucien Agoumé a muž v rukavicích musel vytáhnout výborný zákrok. Poločas zakončil Kasper Dolberg, leč jeho ve skluzu vyprodukovaná střela byla tečována.

Druhý poločas začal Romain Faivre. Benítez však vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz. V 54. minutě pálil z dálky Paul Lasne a mnoho nechybělo. Svěřencům Michela Der Zakariana nešlo upřít snahu. Bohužel pro ně se prosadili znovu hosté. V 79. minutě Amine Gouiri poslal za obranu Andyho Delorta, na jehož přízemní zakončení byl Marco Bizot krátký - 0:2. Videozáznam ukázal, že autor gólu si ofsajdovou hranu přesně pohlídal.

Brenadan Chardonnet pak mířil přesně do středu brány. V nastaveném čase Alexis Claude-Maurice posunul na Amine Gouiriho, který vyzval na sprinterský souboj Duverneho. V šestnáctce volil útočící hráč jednoduchou zasekávačku, po které následovala rána pravačkou, která se od pravé tyče odrazila na místo určení - 0:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele