12. kolo
31.10.2021 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Steve Mounié (© AFP)

Brest má první výhru v sezóně, doma porazil Monaco

Celkem dvanáct kol čekal Brest na své první ligové vítězství. Trochu překvapivě ho urval nad favorizovanějším Monacem, a ačkoli mu ani tento úspěch z vymanění se z červených příček nepomohl, přiblížil se na dostřel alespoň sedmnácté pozici. Hosté potvrdili, že bretaňská půda jim nikterak nesvědčí, od roku 2011 tam padli potřetí v řadě a navíc ani jednou neskórovali.

Domácí vstoupili do utkání moc povedeným způsobem a už v 18. minutě zaznamenali svůj první přesný zásah. Faivre rozehrál rohový kop centrem do pokutového území, odtud ho Le Douaron prodloužil na zadní tyčku, kde nikým nestrážený Mounié doklepl míč do brankové sítě. Monaco mohlo zareagovat snad jen Tchouaménim, jeho pokus ovšem skončil v zámezí.

Ani ve druhém dějství pak knížecí celek nenašel cestu za vyrovnáním. V 56. minutě se zjevil ve slušné možnosti Gelson Martins, který si od pravé lajny seběhl až do vápna, tam ho svým pasem vyhledal Jean Lucas, avšak hlavička směřovala jen do míst, kde stál připravený gólman Bizot. O pár chvil později se snažil náskok Pirátů navýšit Duverne, zacílil však vedle brány.

A v dobré pozici se následně ocitl také Honorat, jenž po zpracování balónu okamžitě vypálil, hostující brankář Nübel nicméně zasáhl. Monaco působilo i nadále mdlým dojmem, co se hry směrem dopředu týče, a když Brest podruhé gólové udeřil poté, co Honorat využil přihrávku od Cardony po rychlém brejku, nenašlo již ve zbývajícím čase sílu na jakoukoli odpověď.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele