17. kolo
04.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Georginio Wijnaldum (© AFP)

PSG až v nastaveném čase zachránilo v duelu proti Lens alespoň remízu

Pařížský velkoklub nevyhrál podruhé v řadě, přesto si na čele tabulky udržuje vcelku pohodlný náskok. Racing si připisuje bod potřetí za sebou, nicméně v případě severofrancouzského celku to pořád stačí na pohárové umístění.

Že domácí v tomto utkání rozhodně nebudou chtít jenom bránit, naznačil už v 8. minutě Jonathan Clauss. Bohužel se však v celkem dobré pozici poněkud ukopnul. V 18. minutě o sobě dal poprvé vědět Lionel Messi. Za jeho střelou zpoza vápna se Jean-Louis Leca stačil pouze ohlédnout a mohl děkovat, že míč skončil na tyči!

Následně přispěchal s technickým obstřelem Seko Fofana, ale Keylor Navas si celou situaci pohlídal. Kostarický gólman pak raději jenom vyrážel nepříjemně neposedný Claussův přímý kop. Ve 26. minutě se k hlavičce propracoval Kevin Danso, jenže si nepotykal s přesností. Když uplynula půl hodina hry, musel gólman ve službách PSG likvidovat více než solidní volej Cheicka Doucourého.

Ihned poté pobídnul Arnaud Kalimuendo ve vápně stojícího kolegu Gaëla Kakutu, který zvolil příliš pomalé zakončení. Další minuty patřily Przemyslawu Frankowskimu, jenž neměl ani v jenom případě optimálně seřízená mířidla. Nedlouho poté se po delší době zapotil i Leca, když likvidoval dobrou šanci Maura Icardiho.

V závěru poločasu měla domácí jednička štěstí, že jej nastřelil Messi a hned poté se musel činit znovu, tentokráte proti dalšímu Argentinci ve službách PSG, totiž Ángelovi Di Maríovi. Po změně stran opět zahrozili hosté, když Kalimuendo o kousek netrefil. Po hodině hry prásknul do míče Leandro Parades, ale nabral opačnou faleš, než by bývalo bylo zapotřebí. Navíc byl pískán ofsajd.

Takže do vedení mohli jít svěřenci Francka Haiseho. Fofana ve vzdálenosti nějakých třiadvaceti metrů vystřelil a jeho nepříjemnou střelu Navas hrubě podcenil - 1:0. Sudí Letexier ještě musel s kolegou u videa přezkoumat, jestli na začátku akce Lens nedošlo k faulu na Lionela Messiho, nicméně branka platila.

V závěru sedmé desetiminutovky šli borci v tmavých dresech do brejku, který zakončil David Costa po Fofanově přihrávce střelou do vzdálenější (pravé) tyče. Potom hned poslal Mauricio Pochettino na hřiště Wijnalduma s Mbappém. Avšak s dalším nebezpečím pro hosty přišel Frankowski, jehož přízemní pokus šajtlí vyrážel Navas.

Další protiútok trestuhodně zazdil v dobré pozici zakončující Florian Sotoca. Za necelých 60 sekund ztratil Messi míč, což ve finále vyústilo v pokus Massadia Haïdary, který mířil do boční sítě. V nastaveném čase mohl Racing teprve litovat zahozených příležitostí, protože Mbappé posadil svůj centr na hlavu Wijnaldumovi, jenž z hranice malého čtverce nezaváhal - 1:1. Rozhodnout o výhře Pařížanů mohl Leo Messi, kdyby svůj přímý kop neposlal o metr nad břevno.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

0x2

Reagovat
REPLIKATOR

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele