6. kolo
17.09.2021 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Habib Diallo (© AFP)

Derby de l´Est mělo jasného vítěze. Racing Strasbourg - FC Metz 3:0

V rámci předehrávky francouzské Ligue 1 se včera odehrálo tradiční derby de l' Est ("Východní derby") mezi Racingem Strasbourg a FC Metz. Domácí Strasbourg potvrdil roli favorita a svého soupeře jasně převálcoval v poměru 3:0. V průběžné tabulce ligy tak poskočil na 10. místo, Méty se naopak topí na 19. pozici.

Ani jednomu z týmů se vstup do nového ročníku příliš nevydařil. Strasbourg odehrál prvních pět kol s bilancí 1-1-3, Méty si připsaly dvě porážky a tři remízy. V dalším zápase je navíc čekalo extrémně posílené PSG v čele s Messim, Mbappém a Neymarem. To není zrovna snadný soupeř k boji o první vítězství sezóně...

Oba celky tedy měly o motivaci postaráno. Rivalita regionálního derby de l'Est se traduje již od 30. let 20. století, kdy se týmy poprvé utkaly v rámce Division 2 (dnešní Ligue 2). Poslední výsledky byly velmi vyrovnané a většinou končily remízou. Ne však včera.

Strasbourg se do svého soupeře s chutí zakousl a již v 6. minutě otevřel z penalty skóre Ludovic Ajorque. Krátce na to se na branku Metz řítil záložník Thomasson, ale gólman Oukidja hosty zachránil skvělým zákrokem. Ne ale na dlouho, protože ve 26. minutě si Habib Diallo, odchovanec Metz, zasekl obránce a uklidil míč do pravého dolního rohu svého bývalého týmu. Hořká pilulka. Do poločasu bylo hotovo, neboť ve 40. minutě opět skóroval Diallo poté, co si krásně zpracoval míč na prsa kolem obránce a chladnokrevně zavěsil.

Hostující trenér se na katastrofální situaci snažil zareagovat hned trojitým střídáním, ale Metz dále tahali za kratší konec provazu. Jejich tlak byl spíše platonický a bez výraznějších šancí. Hrozivé skóre mohl naopak navýšit domácí Gameiro, jehož střela ze 74. minuty směřovala do odkryté branky. Na poslední chvíli ale míč vykopl jeden z obránců.

V závěru utkání si hosté přeci jen vytvořili šance na alespoň čestný úspěch. Bronnovu hlavičku však skvěle vyrazil domácí brankář Sels a Kouyaté mířil v 81. minutě pouze do tyče.

Derby de l'Est tak mělo jasného vítěze a Strasbourg svému kouči nadělil krásný dárek k jeho 41. narozeninám. Méty naopak musí pořádně zabrat, aby neměly problémy se záchranou.

Autor: David Ullrich / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele