12. kolo
31.10.2021 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Štrasburk s přehledem vyzrál na Lorient

Racing zatím prožívá dobrou sezonu. V rámci 12. kola v ní podruhé vstřelil minimálně čtyři branky a v celkovém součtu se jich zatím podařilo nastřádat dvaadvacet. Po páté výhře se klub z města ležícího na hranicích s Německem dostal před Lorient, který však s patnácti body na kontě rozhodně nemá důvod k panice.

Úvodní čtvrthodina patřila jednoznačně svěřencům Juliena Stéphana. Jenže první velikou šanci měl vzápětí Stéphane Diarra, který si zaběhnul za obranu, zvládnul obejít brankáře, avšak odkrytou bránu jaksi v rychlosti nedokázal trefit. Potom se osmělil Ibrahima Sissoko, leč jeho střela z dálky neměla gólové parametry.

Mrzet ho to však nemuselo, protože už za čtyři minutky se snesl do šestnáctky Lorientu centr, po kterém následovala nepovedená obranná hlavička. Balon se vznesl kolmo vzhůru, což byla ideální situace pro vysokého Ludovica Ajorqueho, jenž stejnou částí těla přehodil Paula Nardiho - 1:0. Deset minut poté se domácí radovali znovu.

Po sérii odrazů v pokutovém území se míč dostal za obranu k Adrienu Thomassonovi, jenž si míč hlavou posunul a následně zakončoval. Muž v rukavicích jeho pokus za svá záda nepustil, ale zároveň jej nedokázal zkrotit natolik, aby znemožnil Habibu Diallovi z bezprostřední blízkosti dorážet - 2:0. Ten samý fotbalista se dokázal do poločasového hvizdu prosadit ještě jednou, když dopravil na místo určení svůj parádní volej - 3:0. Připsal si tak už svou šestou branku v aktuálním ročníku.

Po změně stran bylo na Les Merlus znát, že si jsou dobře vědomí vyšší ztráty. Místo korekce se však ještě navýšila. Po hodině hry prodloužil autové vhazování za sebe Sissoko, Thomasson neohroženě doputoval až do malého čtverce, odkud bez jakýchkoli potíží skóroval - 4:0. Zbývající minuty rozkouskovalo několik střídání a žádná vyložená příležitost už nebyla ani na jedné straně k vidění.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele