6. kolo
19.09.2021 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Neymar (© AFP)

Paris Saint-Germain dokonalo v nastavení obrat a porazilo Lyon 2:1

PSG je dál suverénní a o body ho nepřipravil ani konkurenční Olympique Lyon, který jinak sehrál v Parku princů vyrovnanou partii. Hosté dokonce vedli, když se na začátku druhého poločasu prosadil Brazilec Lucas Paquetá. Také za Pařížany skóroval brazilský hráč - z pokutového kopu rozvlnil síť Neymar a rozhodnutí zařídil až ve třetí minutě nastavení střídající Mauro Icardi.

V sestavě Pařížanů nechybělo obávané trio Messi - Neymar - Mbappé. Hvězdní hráči se měli starat o rozruch před brankářem Lopesem a pochopitelně dávat góly. Lyon byl na setkání s hlavním aspirantem na titul velmi natěšený a chtěl překvapit.

Lyon se také postaral o první rozruch před Donnarummou, ovšem nebezpečná přihrávka Ekambiho se ke Slimanimu nedostala. V první velké šanci se ocitlo i PSG a v ní duo Neymar s Messim. Argentinec nejprve parádním pasem rozeběhl Neymara, ten mu pak "koloběžkou" balón vrátil a Messi střílel z vyložené pozice a s přispěním skvělého Lopese těsně vedle. Hosté ale nehráli špatně a pokoušeli se zaměstnávat Donnarummu, seč to šlo. Například Shaqiriho pokus musel vytáhlý Ital vyrážet.

Největší pozornost byla upřena na Lionela Messiho. Ten byl znovu vidět ve 38. minutě, když si vzal na starost volný přímý kop a parádní ranou orazítkoval spojnici. Šlágr kola tedy v první pětačtyřicetiminutovce žádnou branku nenabídl.

To se změnilo až po změně stran a překvapivě šli do vedení hosté. Ekambi na křídle výborně načasoval přihrávku na Lucase Paquetu a ten výrazně utišil Park princů vedoucí brankou. Inkasovaný gól byl výrazným signálem pro ofenzivní trio Neymar, Messi, Mbappé. V 63. minutě byl na prvně jmenovaného spáchán faul v pokutovém území, takže hlavní arbitr Turpin odpískal pokutový kop. Sám postižený Neymar ho s přehledem proměnil a srovnal na 1:1.

Pařížané pochopitelně ožili a i další minuty se hrály před šestnáctkou Lyonu. Hosté ale výborně bránili a vlastně byli blízko cenné remíze. Nerozhodný stav vydržel v Parku princů až do nastaveného času, než se trefil střídající Mauro Icardi. Stoperská dvojice ho při centru Mbappého nechala úplně bez povšimnutí a Icardi hlavou nedal Lopesovi šanci. PSG tak rozhodlo šlágr kola až ve třetí minutě nastavení a zůstává nadále stoprocentní. Lyonu se v úvodu nového ročníku nedaří a zatím se plácá mimo pohárové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele