12. kolo
29.10.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Marquinhos a Ángel Di María (© AFP)

PSG porazilo šampiony z Lille 2:1, Lionel Messi utkání nedohrál

Nové kolo francouzské Ligue 1 nemohlo začít lépe, než bitvou posledních mistrů v pařížském Parku princů. PSG hostilo Lille a ačkoliv první poločas prohrálo, dokázalo výsledek otočit a pojistit si stávající vedení v tabulce. Na branku Jonathana Davida odpověděli stoper Marquinhos a Ángel Di María. Výhru PSG trochu kalí fakt, že Lionel Messi kvůli svalovému problému utkání nedohrál.

Říká se, že to nejlepší má být na konci. Ve Francii to ale ve 12. kole udělali přesně naopak. V Parku princů na sebe narazili staří známí - Paris Saint-Germain a obhájce prvenství Lille OSC. Oba celky se spolu naposledy utkaly v srpnovém Trophée des Champions a z vítězství 1:0 se radovaly Dogy.

Tehdy ještě nebyl hvězdný soubor Maurizia Pochettina pohromadě, kdežto v páteční předehrávce vyběhli na trávník Lionel Messi i Neymar. Chyběl však třetí do party - Kylian Mbappé. Do branky se také postavil Gianluigi Donnarumma.

A byl to italský mistr Evropy, který měl překvapivě mnohem více práce, než jeho protějšek Grbić. Už ve 2. minutě vytáhl výborný zákrok po střele Yilmaze a pro změnu střela Ikoného skončila těsně vedle. Až ve 23. minutě se dostalo ke slovu i PSG a nedůrazný pokus Di Maríi kryl Grbić. Nerozhodný stav vydržel v Parku princů jen půlhodinu, než se prosadili hosté. Yilmaz se odpoutal od Kehrera a na jeho zpětnou přihrávku stačilo Jonathanu Davidovi nastavit jen kopačku. Takový průběh si příznivci Pařížanů nepředstavovali. Do konce poločasu stačil ohrozit branku Dog jen Di Maíra, ale z úhlu branku netrefil.

Domácí toho předvedli málo a do druhého poločasu už nenastoupil Lionel Messi. Hvězdný Argentinec měl problémy se stehenním svalem a své místo přenechal krajanovi Maurovi Icardimu. Ve 47. minutě mělo Lille obrovskou možnost zvýšit, jenomže Donnarumma předvedl proti Davidovi fantastický zákrok. Italský brankář svůj tým držel a bez práce nebyl ani Grbić. Ten ustál šanci Neymara i Di Maríi.

Čtvrthodinu před koncem začaly šance Pařížanů přibývat. Po centru Di Maríi hlavičkoval vedle Icardi a hned vzápětí srovnal na 1:1 brazilský stoper Marquinhos. Vyrovnávací branka PSG výrazně povzbudila a za chvíli musel Grbić likvidovat tutovku aktivního Di Maríi. Střeleckou smůlu měl i Icardi, který pět minut před koncem ztroskotal na skvělém Grbićovi. Tlak PSG byl nakonec rozhodující. Di María si vyměnil balón s Neymarem a Grbić už se k tyči natahoval marně. Lille ještě dostalo šanci vyrovnat a sudí nastavili celkem šest minut, nicméně během nich už branka nepadla. PSG si tak pojistilo vedení v tabulce, zatímco Lille se nadále trápí. Oba celky už v týdnu čekají další zápasy Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com,

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele