28. kolo
13.03.2022 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Neymar (© AFP)

PSG podle očekávání přehrálo Bordeaux

Občas se i v rámci pěti nejlepších evropských lig stane, že lídr tabulky padne v duelu se soupeřem ze samotného chvostu. O druhé březnové neděli roku 2022 nic takového neplatilo. Na výhře domácích se jednou trefou podílel Kylian Mbappé, čímž poskočil na první příčku mezi kanonýry. Les Girondins přes čtrnáctou porážku mají stále situaci ve svých rukou.

Přitom už ve 3. minutě zahrozil Rémi Oudin. Keylor Navas musel skákat k tyči a byl u ní včas. Lionel Messi znovu nehrál - co se "kanadského bodování" týče - nejzdařilejší zápas. Nejenže neskóroval, ale nepřipsal si ani asistenci, přičemž v této statistice se ze všech borců v Ligue 1 propracoval spolu se svým mladým ofenzivním kolegou a s Dimitrim Payetem na samotnou špici.

Po čtvrthodině našel právě Mbappého, ale ten se svým technických obstřelem neuspěl. Po dvaceti minutách hry z přímého kopu mířil nad Neymar. Úvodní zásah se v Parku princů uskutečnil až ve 24. minutě. Messi našel Wijnalduma, který z první posunul do vápna na Kyliana Mbappého, jehož volej nedokázal Poussin patřičně zkrotit - 1:0.

Šťastný střelec se zase osmělil ve 35. minutě. Bohužel nemířil přesně. Zbývající minuty úvodního dějství už přinesly jenom zblokované střely. Až sedm minut po startu druhé půle Lionel Messi jednou přihrávkou na rozeběhnutého Achrafa Hakimiho vyšachoval prakticky celou defenzivu hostujícího výběru, načež jeho ve Španělsku narozený, leč Maroko reprezentující spoluhráč pobídnul před bránou se nabízejícího Neymara, který díky lehoučkému obloučku dopravil míč do sítě - 2:0.

Krátce poté se do kombinace PSG zapojily všechny tři ofenzivní hvězdy. Z jejich spolupráce mohl vytěžit maximum Georginio Wijnaldum, kdyby jej ve vápně nepodkopnul Marcelo. Penalta se ovšem nekonala, protože sudí Letexier byl upozorněn na Neymarův ofsajd. Nicméně po hodině hry Pochettinova skvadra třetí branku už přidala.

Balon se odrazil na hranici šestnáctky k Leandru Paradesovi, který jednoduchou zasekávačkou posadil na zadek dva obránce, aby vzápětí nechytatelnou ranou pod břevno uklidnil většinu fanoušků a fanynek na stadionu - 3:0. Další pokus obstaral Hwang Ui-jo, nicméně jedenáctou branku v sezoně nezaznamenal. Poté se zatoužil zapsat do listiny střelců Hakimi, jenže mezi tři tyče nezacílil.

V 80. minutě Presnel Kimpembe odklízel pouze k Adlimu, jehož tvrdá rána putovala přesně do míst, kde stál připravený Navas. Za šest minutek se Messi výborně uvolnil, avšak brána pro něj znovu zůstala zakletá. Nastřelil totiž pouze její konstrukci, což se mu v aktuální sezoně podařilo už poosmé. Takovým číslem se v této souvislosti nemůže pochlubit žádný jiný fotbalista z pěti nejsledovanějších evropských lig. Jeho zaměstnavatel uhrál tenhle duel s nulou, jelikož gólman v nastaveném čase zneškodnil zakončení M’Bayeho Nianga.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Class 92

Třeba zase hvězdičky zkolabujou a DB něco urve.

Reagovat
smazaný uživatel

tip týdne kategorie ideál.za vsazenej litr 22 000 do kešeně.neber to 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele