26. kolo
26.02.2022 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Lionel Messi a Kylian Mbappé (© AFP)

Messiho kooperace s Mbappém přisoudila PSG vítězství nad St. Étienne

Ofenzivní trio přezdívané písmeny MNM se začíná dostávat do ráže. Ačkoli ze souboje PSG se St. Étienne vyšel naprázdno Neymar, jenž po zranění ještě není v jakési optimální pohodě, Kylian Mbappé a Lionel Messi na hřišti své fandy bavili. Právě oni řídili skalp o záchranu usilujícího rivala, k této dvojici se následně přidal ještě Danilo Pereira, autor poslední trefy.

Pařížané se tlačili od úvodních okamžiků před bránu soupeře. V 7. minutě výrazně nevyšla střelba Neymarovi, o pár chvil později z dobré pozice hlavičkoval pouze do zámezí Danilo Pereira, ve 12. minutě ozkoušel své střelecké schopnosti Mbappé, avšak hostující gólman Bernardoni byl na jeho zakončení dobře připravený. St. Étienne naopak na druhé straně svou první větší možnost okamžitě přetavilo v průběžné vedení. Danilo Pereira ve středu pole zcela zbytečně ztratil míč, kterého se tak chopil napadající Bouanga, jenž poté pohotově skóroval.

PSG bylo tímto momentem poměrně slušně zaskočené, hosté naopak byli při chuti, přičemž ve 25. minutě se je snažil ještě více rozradostnit Nordin, nicméně brankář Donnarumma jeho pokus z pravé strany zlikvidoval. Až ve 32. minutě jaksi trošku rozproudil krev v pařížském mužstvu Messi, který rozehrál přímý volný kop velmi slušně, avšak u tyčky parádně zasáhl Bernardoni. A ve 34. minutě levačkou vypálil ostře Mbappé, zase si však jeho protivník mezi třemi tyčemi poradil. Tlak domácích ovšem sílil a přece vyústil ve 42. minutě ve vyrovnání.

Marquinhos přenechal balón Messimu, ten mistrnou kolmicí uvolnil ve vápně Mbappého, jenž i z těžkého úhlu překonal bleskovou střelou Bernardoniho, jemuž se míč nezdařilo udržet v rukavicích. A spolupráce dvou hvězd světového fotbalu perfektně zafungovala taktéž hned zkraje druhého dějství. Mbappé ve středu hřiště přiťukl merunu Messimu, ten se s ní chvilku ještě mazlil, a jakmile cítil, že mu z druhé vlny nabíhá jeho spoluhráč, adresoval na něj další parádní přihrávku. Francouz pobídky nepohrdl a usměrnil svou střelu do spodního rohu brány.

A v 52. minutě PSG definitivně dokonalo obrat. Mbappé přeposlal šajtlí fantastický pas až na zadní tyč, kde se zjevil nehlídaný Danilo Pereira, jenž tak naplno odčinil svou hrubici, kterou daroval v prvním poločase gól svému sokovi, jelikož hlavou snadno zacílil. ASSE se na žádný zvrat v duelu nezmohlo, domácí si náskok hlídali, přičemž ještě několik slušných šancí spálili.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele