6. kolo
19.09.2021 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Amine Harit (© AFP)

Marseille si poradila s Rennes a zůstává jedním ze čtyř dosud neporažených celků

Pod Jorgem Sampaolim se klub z přístavního města zvednul a pohodu v týmu potvrdila i tahle domácí výhra, po které zůstane OM (se zápasem k dobru) na druhé příčce. Naopak Les Rouges et Noirs jsou zase o krůček blíže sestupovému pásmu.

Už ve 4. minutě pálil Pape Alassane Gueye a Alfred Gomis musel vyrážet na roh. Následně se za zády obránců ocitnul Cheikh Bamba Dieng, nicméně protože už byl dost z úhlu, muže v rukavicích se mu překonat nepovedlo. Poté se připomněl Dimitri Payet, jemuž chyběl jen kousek k tomu, aby zacílil do sítě.

V dalších minutách hráli borci oblékající dres klubu ze Stade Vélodrome více s balonem, nicméně dobrou možnost si vytvořili až po půl hodině hry, kdy skončil Guendouziho technický obstřel ze střední vzdálenosti na břevně. Dvaadvacetiletý záložník se připomněl zanedlouho znovu, jenže v tomto případě byl o poznání méně přesný.

Úvodní branky se Marseille dočkala až bezprostředně po změně stran. Pol Lirola poslal do vápna přízemní centr z pravé strany a Cheikh Bamba Dieng jej dokázal - s trochou štěstí - dopravit z voleje na místo určení - 1:0. Vyrovnat mohl Baptiste Santamaría, kdyby ovšem mířil mezi tři tyče. Naopak pojistku se podařilo přidat v minutě jednasedmdesáté.

Amine Harit přetlačil všechny, kdož se mu postavili do cesty, a následně kulatý předmět procedil přes padajícího Alfreda Gomise - 2:0. Sampaoliho výběr si byl vědom toho, že náskok by měl být při současné formě soupeře s největší pravděpodobností dostačující. Ostatně hosté zaměstnali gólmana Paua Lópeze jenom dvěma nemastnými neslanými pokusy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele