19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Cengiz Ünder (© AFP)

Marseille přišla remízou 1:1 s Remeší o průběžnou druhou příčku

Remeš byla blízko vítězství, ale domů si odváží pouze bod. Olympique Marseille spasil až divoký závěr zápasu a nařízená penalta, kterou proměnil v sedmé minutě nastavení Dimitri Payet. V utkání padlo i několik červených karet.

Na Stade Vélodrome to nebylo vůbec špatné utkání, i když jeho začátek se nesl spíše v klidnějším tempu. První pozdrav směrem na Rajkoviće poslal tvrdou ranou Ünder a hostující brankář musel boxovat. V permanenci byl i nadále a pro změnu Guendouziho střelu z úhlu raději vyrážel na rohový kop. Šance Les Phocéens postupně přibývaly.

Ve 36. minutě si naskočil na rohový kop opět Guendouzi a po jeho hlavičce opět vynikl jak jinak, než brankář Rajković. Nutno také zmínit, že měl štěstí, protože po střele Payeta zazvonilo břevno. Marseille byla v prvním poločase lepším týmem, ale klidně mohla odcházet do šaten s mankem. V první minutě nastavení se zničehonic objevil na zadní tyč nehlídaný Abdulhamid a branku z vyložené pozice netrefil.

Druhý poločas dlouho žádnou zajímavou situaci nepřinášel. Oba celky dobře bránily a prakticky se neměly čím překvapit. V 75. minutě si ale hosté přichystali šok. Konan naprosto přesně načasoval přihrávku na Huga Ekitikeho, který umístěnou placírkou zajistil Remeši vedení.

Remeš byla od vítězství zhruba patnáct minut a i další průběh jí nahrával do karet. Pět minut před koncem uviděl červenou kartu za ostrý skluz Bamba Dieng, takže Marseille musela do početní nevýhody. Za chvíli si navíc vydechla, když zákrok na Ekitikeho nebyl vyhodnocen jako penaltový.

Místo toho se kopala penalta na druhé straně barikády. Už v páté minutě nastavení sudí odpískal faul na Payeta a po reakci hostujícího trenéra okamžitě tasil i červenou kartu. Druhou žlutou kartu a tudíž také červenou vyfasoval i hříšník Gravillon. Podstatnější byl však vyrovnávací gól Dimitriho Payeta, který si s penaltou vůbec nedělal starosti. Remíza 1:1 je i tak pro Marseille málo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele