17. kolo
04.12.2021 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Gerson (© AFP)

Marseille nezvládla domácí střetnutí s Brestem a může přijít o druhou příčku

Zatímco minulé dva duely svěřenci Jorgeho Sampaoliho zvládli, tentokrát nestačili odpovědět na střelu Francka Honorata z jednasedmdesáté minuty. Les Pirates díky tomu slaví šestou výhru v řadě a pohárové pozice mají na dosah.

Domácí začali hodně aktivně a svého soupeře rychle dostali pod tlak. V 7. minutě měl velikou možnost nestřežený Gerson, jenže Marco Bizot si jeho pokus pohlídal. Za deset minut se osmělil Konrad de la Fuente, ale o tomhle zakončení se nebude dlouho mluvit. V případě Gersona to byla v závěru úvodní půl hodiny docela jiná písnička. Čtyřiadvacetiletý Brazilec zakončil ranou zblízka pod břevno pěknou akci v podání domácího výběru - 1:0.

Po změně stran zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Boubacar Kamara a hosté dostali výhodu pokutového kopu. K balonu si stoupnul Romain Faivre a s přehledem proměnil - 1:1. Šlo o jeho čtvrtou trefu v posledních pěti duelech. Celkově dokázal v této sezoně skórovat už sedmkrát, z toho pětkrát z penaltového puntíku.

Následně zazdil stoprocentní šanci Matteo Guendouzi. A pak už přišel čas na přihrávku Jérémyho Le Douarona, kterou chladnokrevně proměnil ve vedoucí zásah Franck Honorat - 1:2. Odpovdět mohl Gerson, leč ke škodě příznivců OM neodpověděl. Následně střílel z nějakých šestnácti metrů Cengiz Ünder, nicméně stav pro jeho tým zůstával nadále nepříznivý.

A zbývající minuty na tom už nic nezměnily. Tým Michela Der Zakarian tak poslal jasný vzkaz do Montpellieru, že jej o příštím víkendu věru nečeká nic jednoduchého. Marseille se pokusí tuhle třetí porážku odčinit na Stade de la Meinau, který patří Racingu Strasbourg, tedy klubu, se kterým má jihofrancouzský celek velmi příznivou bilanci.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele