23. kolo
04.02.2022 21:00 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Marseille zvládla duel proti Angers na výbornou, soupeři nadělila pět gólů

Přitom Sampaoliho svěřenci po jedenácti minutách prohrávali už o dvě branky. Velmi brzy se však dokázali do zápasu vrátit a ve druhém dějství využili chyb a nekoncentrovanosti borců v dresu SCO. Na 4. únor roku 2022 bude jenom v tom nejlepším vzpomínat především Arkadiusz Milik, jenž zaznamenal hattrick.

Stade Vélodrome viděl úvodní zásah už v 8. minutě, protože Angelo Fulgini si ve vápně pranic nedělal z toho, že se kolem něj vyskytují hned čtyři obránci a svou přízemní střelu poslal zblízka do vzdálenější tyče, od které se míč odrazil na místo určení - 0:1. Než se stačili fotbalisté v barvách OM vzpamatovat, nabil Fulgini kolegovi Bentalebovi, jenž z hranice šestnáctky nastřelil protihráče, takže Pau López neměl možnost zasáhnout - 0:2.

Nicméně už v minutě osmnácté vysvitla pro domácí první jiskřička naděje, protože Matteó Guendouzi výtečně načasoval přihrávku na Milika, jenž si před vyběhnuvším Petkovićem poradil na výbornou - 1:2. A za dalších 180 sekund bylo srovnáno, jelikož Gerson přízemní ranou zpoza vápna uklízel přesně k pravé tyči - 2:2.

Následně se k dalšímu zakončení dostal Milik, leč v těžké pozici svatyni Angers neohrozil. Cédric Bakambu nechtěl zůstat pozadu, ale cílil pouze do boční sítě. Polský reprezentant mohl dokonat obrat ještě během první půle, jenže hlavička nakonec zamířila těsně vedle. Jeho sebevědomí tento nezdar evidentně nijak nenarušil.

Na další dobrou možnost se po změně stran čekalo bezmála dvacet minut. Pak to z větší vzdálenosti znovu zkusil Gerson, ale na trefu z úvodního poločasu nenavázal. Za necelých deset minut však brazilský záložník včas posunul na Milika, čímž vyšachoval ze hry Danijela Petkoviće, takže spoluhráč Milik hlavou zamířil do odkryté branky - 3:2.

Hráči klubu z přístavního města se tak poprvé v rámci tohoto klání dostali do vedení, které už v 78. minutě pojistili, protože host z Neapole s devítkou na dresu ve skluzu tečoval kvalitní přihrávku od Cengize Ündera - 4:2. V ten moment patrně už nikdo z jeho spoluhráčů nepochyboval, že tuhle partii dotáhnou do vítězného konce.

Tím spíše, že v 83. minutě jen o kousek minul, takže čtvrtý hřebíček nepřidal. V aktuální sezoně se tedy zatím prosadil celkově čtyřikrát. Pátou branku za Olympique totiž obstaral při předchozí akci přihrávající Turek Cengiz Ünder, když po odrazu neváhal a při svém parádním halfvoleji spolupracoval se stejnou částí brankové konstrukce, jako v prvním poločase Angelo Fulgini - 5:2.

Zbývající minuty přinesly změny pouze ve statistikách střídání a žlutých karet. To znamená, že Marseille navzdory dohrávkové porážce od Lyonu zůstane minimálně do dalšího utkání OGC Nice na druhé příčce tabulky. S tím, že za týden cestuje do Mét. Naopak tým Gérarda Baticleho se pokusí osmou prohru odčinit doma proti Štrasburku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele