20. kolo
09.01.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Thilo Kehrer (© AFP)

Lyon těsné vedení neudržel, PSG spasil zisk bodu netradiční střelec Kehrer

Šlágr úvodního kola jarní části Ligue 1 dopadl zřejmě spravedlivou remízou. Lyon lépe zvládl první půli, PSG nicméně po přestávce dokázalo urvat aspoň bod. Klub z hlavní francouzské metropole tak ztratil něco ze svého náskoku na samém čele tabulky, neboť Marseille a Nice svoje nynější zápasy zvládly vítězně, i tak je ale jeho odstup od ostatních i nadále dostatečný.

Jako první mohl změnit bezgólový stav Aouar, ten se každopádně dostal možná až do příliš ostrého úhlu, a tak slabý pokus směroval pouze do rukavic hostujícího brankáře Navase. Pár chvil nato zahrozilo též PSG, to když Mbappé centroval míč do šestnáctky, tam ho sklepával Icardi pro Andera Herreru, jehož dělovka, tečovaná bránícím Lukebou, skončila nad bránou.

Po poměrně ostrém začátku obou mančaftů do tohoto utkání byla nakonec v 7. minutě poprvé rozvlněna síť, a to ta za zády Navase. Parádní dlouhý pas ze středu hrací plochy vyslal Bruno Guimaraes do běhu na Lucase Paquetu, jenž přesnou přízemní střelou mířil ke spodnímu rohu branky. Pařížané se následně logicky tlačili k vyrovnání, do obrátky se ho ale ještě nedočkali.

Ve 24. minutě ohrožoval domácího gólmana Anthonyho Lopese netradičně Marquinhos, který povětšinou plní úkoly spíše defenzivního charakteru, jeho oblouček však dokázal soupeř mezi třemi tyčemi zlikvidovat. Ve 42. minutě byl velmi blízko skórování rovněž Mbappé, tomu se zdařilo obstřelit stopera Boatenga, jenže ke své smůle orazítkoval jen brankovou konstrukci.

V 59. minutě se snažili Les Gones o navýšení náskoku, po povedené kombinaci a uvolnění od Aouara se sám na Navase řítil Dembélé, nicméně z blízkosti na svého soka nevyzrál. A v 76. minutě se tak PSG propracovalo k odpovědi na inkasování, Michutovu pobídku využil hodně sváteční šutér Kehrer. V 82. minutě hodlal ještě zaúřadovat Mbappé, trefil ovšem jenom tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele