14. kolo
01.02.2022 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Moussa Dembélé (© AFP)

Dembélé přisoudil Lyonu výhru z Choc des Olympiques, Marseille padla těsně o gól

Z Choc des Olympiques, derby sehrávaného nyní bez diváckého publika, vzešel úspěšněji Lyon, který se díky vítězství posunul v tabulce na sedmé místo. Marseille měla tuto dohrávku čtrnáctého kola pod vlastní kontrolou po zhruba tři čtvrtiny času, jenže jakási poslední fáze klání vyšla lépe jejímu rivalovi, a tak se v průběžném pořadí Ligue 1 na druhé místo nevrátila.

Marseille vyprodukovala první střelu na bránu ve 4. minutě, na hranici pokutového území se k odraženému míči, který tam odvracel bránící Dubois, dostal Kamara, nicméně svá mířidla neseřídil správně a zacílil pouze nad bránu. O pár chvil později již každopádně přece došlo na první změnu skóre, Guendouzi překonal domácího brankáře Anthonyho Lopese hlavičkou.

Velmi špatně totiž ke svému soupeři přistoupil Dubois, jenž se nechal hodně snadno odstrčit, ani bránící Thiago Mendes situaci nezachránil, a tak se centr z rohového čtvrtkruhu od Payeta zkrátka potřebně uchytil. Dost stěží se Lyon následně propracovával do nějakých zásadnějších šancí, budiž příkladem třeba ta, v níž byl Gusto, jenž z dobré pozice vlastně ani nezakončil.

Domácí si moc dobře uvědomovali, že pokud budou chtít z tohoto duelu uzmout nějaký cenný výsledek, budou musel po obrátce výrazně zabrat, avšak v úvodních pasážích takovou činnost prostě nevykazovali. Mohli být hodně rádi, že v 68. minutě OM svůj náskok ještě nenavýšila, Ünder po průniku do šestnáctky nakonec zamířil svou levačkou pouze vedle vzdálenější tyče.

Poslední dvacetiminutovka ovšem začala opravdu patřit Les Gones. Už v 71. minutě se snažil vyrovnávat Dembélé, zavčasu proti němu vystartoval gólman Pau López, který si pak poradil i s dorážkou Caquereta. V 76. minutě již ale gólově udeřil Shaqiri, jenž hlavou zužitkoval pas zprava od Gusta, a v 89. minutě úřadoval i Dembélé, jenž si v koncovce počínal elegantně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pharrell

Lyon win pls 2:1 Allez OL

Reagovat
Seydou Doumbia

no nevím, do pole nam zbyli hráči, kteří v letošní sezoně dali dohromady 6 branek a nemáme žádného útočníka aouar a paketa taky zranění a guimaraes už pryč, to se musí uhrát silou vůle jinak bude ostuda

Reagovat
Pharrell

Vidíš jak jsem psal. Opravdu to skončilo 2:1 pro domácí OL.

Reagovat
Seydou Doumbia

frajeris doufám že si to dal alespon za barák na tipači...jinak Dembouš luxus gol

Reagovat
Pharrell

Tak něco jsem tam hodil. A Dembele je frajer s takovou do repre Francie s ním !!

Reagovat
Seydou Doumbia

no s tou konkurenci to vidím na emigraci někam do Burkiny Faso

Reagovat
Langi

ta sestava bylo teda fakt něco...co to hrajeme 3-5-2 se dvěma RB a třemi LB? Výhře navzdory mi to moc hlava nebere

Reagovat
Seydou Doumbia

3-5-2 se šesti obránci, no čekal jsem na hrotu Barcolu, Keitu, Wissu nebo někoho takového, místo toho šli do hry všichni áčkoví hráči, kteří byli fit...a proto Emerson měl být v ofenzívě

Reagovat
El Fáňos

prohospodařený zápas z naší strany. Nejvi vinim Sampaoliho, ktery mel stridat trochu driv a rozmelnit hluche misto, kdy se Lyon rozehraval. Undera ma celkem rad, ale to jeho solovani nas stalo tenhle zapas. Guendouzi famozni a Saliba je nas nejlepsi stoper za posledni dekadu, sice ho pri golu Dembele povodil, ale to udelal skvele a ani bych mu to nevycital. Zapas ze lamal za stavu 1:0, kdy jsme z nekolika sanci, hlavne kvuli solovani Undera a Harita, nedali na 2:0 a do te doby toho Lyon moc nepredvedl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele