9. kolo
02.10.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Melvin Bard (vlevo) se spoluhráči z Nice (© AFP)

OGC Nice pokračuje v dobrých výsledcích, Brest porazilo 2:1

Minimálně do neděle poskočilo na třetí příčku tabulky OGC Nice. Jihofrancouzský celek doma porazil Brest 2:1 a pokračuje tak v dobrých výsledcích pod trenérem Christopherem Galtierem. Branky domácích obstarali Todibo a Bard, za Brest snižoval až v 92. minutě Honorat.

Pro Nice to byla už pátá výhra v této sezoně a díky ní se Aiglons posunuli na pohárové příčky. Naopak Brest prodloužil čekání na premiérové vítězství a v tabulce zůstává předposlední. Domácí byli na vlastním stadionu Allianz Riviéra favoritem a i začátek tomu odpovídal. Ve 12. minutě poprvé výrazně prověřil brankáře Bizota střílející Andy Delort. O chvíli později hlavičkoval stejný hráč od země a Bizot fantastickým zákrokem držel nerozhodný stav. Také Brest měl jednu hodně zajímavou možnost. Ve 33. minutě zakončoval z hranice šestnáctky placírkou Steve Mounié a Danteho teč poslala balón jen těsně vedle. Gólem neskončila ani pobídka Kamary, po které trestuhodně netrefil prázdnou branku Stengs! Aktivnější Nice se dočkalo až před koncem prvního poločasu. Jean-Clair Todibo se zničehonic dostal k propadnutému balónu a když před ním vůbec netrefili Bain s Bizotem, uklízel ho do prázdné branky.

Nice vedlo naprosto zaslouženě a také po změně stran bylo lepším týmem. V 56. minutě odmítli vedení Stengs s Gouirim a až o pět minut později skóroval Melvin Bard. Gouiri možná v milimetrovém ofsajdu odcentroval před branku a tam Bard hlavou zvýšil na 2:0.

Dohnat dvoubrankové manko se Brestu nepodařilo. Pouze v nastavení přišla kosmetická úprava výsledku, když se objevil na malém vápně neobsazený Franck Honorat a přesnou střelou rozvlnil síť. Ještě před ním nebyla uznána branka Jordanu Lotombovi, který se v době přihrávky nacházel v ofsajdu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 8. kole Brest poprvé prohrál vypsaný jako favorit. Ještě nevyhrál vypsaný jako outsider. Snad se jim to nepovede v tomto kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Je potřeba si dát pozor. Noty se určitě nějaké chystají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele