19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Mario Lemina (© AFP)

Nice vyzrálo na Lens a přezimuje na druhé příčce

Výběr Christopha Galtiera se během první poloviny sezony nevyvaroval několika zbytečným zaváháním, nicméně poslední dva ligové duely zvládnul za plný počet bodů. Naopak Racing po slibném úvodu začal pomalu vyklízet pozice, což nakonec stačí na prozatímní devátou příčku.

Walter Benítez musel poprvé lapit balon v 9. minutě po vcelku neškodné hlavičce Arnauda Kalimuenda. Na další pokus se čekalo více než deset minut. Postaral se o něm Youcef Atal, jenže zakončení nezvládnul, třebaže byl na zadní tyči zcela osamocen. Dále se osmělil Kasper Dolberg, avšak také nebyl přesný.

V závěru úvodní půl hodiny zahrávali hosté roh a gólman výtečně zneškodnil hlavičku z malého vápna. Se zbytkem mu vypomohl kolega Hichem Boudaoui. Nicméně po dalším rohu se už Les Aiglons ocitli ve ztrátě. Christopher Wooh obloučkem posunul za obranu na Arnauda Kalimuenda, který procedil míč mezi Benítezovýma nohama - 0:1.

Vyrovnání si na samý závěr poločasu schovával Atal. Jean-Louis Leca byl ale rázně proti. V úvodních minutách druhé půle se domácím nedařilo rozvinout kloudnou akci. Až po hodině hry se balon snesl k Mariovi Leminovi, jenž si poodstoupil od Cahuzaca a vyprodukoval ukázkový volej, který se zastavil až na místě určení - 1:1.

V 79. minutě převzal Justin Kluivert přihrávku od Pabla Rosaria, načež vyzrál na čtyři protihráče střelou na bližší (levou) tyč poslal domácí do vedení - 2:1. Syn slavného otce mohl v sedmaosmdesáté minutě přidat svou druhou branku utkání, kdyby proti němu nestálo břevno. Na jubilejním desátém vítězství Orlů se však už vůbec nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele