11. kolo
24.10.2021 13:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Nice v závěru zápasu s Lyonem senzačně otočilo výsledek

Poslední desetiminutovka tohoto utkání na stadionu Allianz Riviera přinesla tři góly v síti Anthonyho Lopese. Po prvním z nich byl vyloučen hostující Tino Kadewere, načež "Orli" dostali křídla a přemožitel pražské Sparty ze čtvrtečního duelu v Evropské lize tak odjel zpět na východ Francie s prázdnou.

První, leč spíše propagační střelu, vyslal Benítezovým směrem už v 5. minutě Karl Toko Ekambi. Jednička ve službách Les Aiglons musela znovu do akce za 180 sekund, když Lucas Paquetá zakončoval hlavou. Až v 11. minutě přišla řada na svěřence Christopha Galtiera. Jmenovitě to byl Andy Delort, jehož rána z dálky div nelízla břevno.

Za deset minut to byl opět bývalý hráč MHSC, kdo se snažil poslat svůj tým do vedení. Jeho razantní střelu však Lopes dokázal vyrazit. Ve 35. minutě přiletěl na hranici vápna domácího celku centr, který si Karl Toko Ekambi zpracoval a následně hned vypálil. Brankář stačil míč jenom vyrazit, na což jeho spoluhráči zareagovali příliš pozdě, takže kamerunský útočník mohl v poklidu dorážet do sítě - 0:1.

Hned po rozehrávce si naběhnul za defenzivní linii Andy Delort. Jenže už se dostal moc z úhlu, takže Anthony Lopes stačil zasáhnout. To samé platilo při střele Kaspera Dolberga, jenž sice mířil pod břevno, ale pouze do středu brány. Do konce poločasu ještě hlavičkoval vedle Dante a neujala se ani další Dolbergova navštívenka, protože skončila těsně vedle tyče.

Také Lucas Paquetá by krátce po změně stran býval potřeboval, aby byl prostor mezi třemi tyčemi o něco větší. V době, kdy byla odehraná hodina hry, byli aktivnější hosté. Léo Dubois však našel Beníteze a Tino Kadewere se v dobré pozici poněkud ukopnul. Nedlouho předtím, než z časomíry uteklo prvních sedmdesát minut zápasu, se skóre znovu měnilo.

Paquetá posunul na Houssema Aouara, jehož přízemní pokus pravačkou skončil na místě určení - 0:2. Tady gólman Nice patrně neměl úplně čisté svědomí. V 81. minutě se však Galtierovu výběru podařilo snížit soupeřovo vedení. Képhren Thuram vyslal Youcefa Atala, který v šestnáctce zaseknul míč, čímž se zbavil Jérôma Boatenga, a následně střílel svojí slabší levou nohou. Díky odrazu od břevna to bylo 1:2.

V 85. minutě předvedl naprosto likvidační zákrok Tino Kadewere, když vletěl do Melvina Barda nohama napřed. Rozhodčí Brisard se dlouho nerozmýšlel a forvarda Lyonu ocenil červenou kartou. Velké štěstí, že dvacetiletý protihráč vyvázl z této situace bez zranění. Hned poté fauloval Atala ve vlastním pokutovém území Emerson.

Andy Delort by svoji po zemi mířenou penaltu zřejmě proměnil, i kdyby Anthony Lopes uhodnul směr, neboť mířila dostatečně k tyči - 2:2. Nicméně domácí ještě neměli dost. A tak se stalo, že z tohoto výborného střetnutí nakonec berou všechny tři body. Alexis Claude-Maurice zřejmě takhle levačkou do vápna přihrávat nechtěl, avšak Evann Guessand zareagoval dostatečně rychle na to, aby byl u míče dříve, než vyběhnuvší strážce lyonské svatyně - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele