36. kolo
11.05.2022 19:00 CET
4 : 2
(0:2)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Perfektní obrat: Nice prohrávalo po první půli o dva góly, přesto slavilo triumf nad St. Étienne

Zdálo se, že se Nice po víkendovém nezdaru ve finále Coupe de France neoklepalo. O udržení se v Ligue 1 bojující St. Étienne bylo zprvu daleko hladovější po úspěchu, jenomže po obrátce jihofrancouzský celek chytil druhý dech a dokázal výhru strhnout ve svůj prospěch. Dohnat se mu podařilo hned dvoubrankové manko, ve druhém dějství rozvlnil soupeřovu síť čtyřikrát.

K vidění byly opravdu dost odlišné poločasy. A ten první ovládli Les Verts, kteří se pustili za toužebným ziskem bodů se vší vervou už od úvodních okamžiků. Ve 3. minutě se ještě z ne úplně pohodlného postavení neprosadil Bouanga, který levačkou nepřelstil brankáře Beníteze, o pár minut později se ovšem přece gabonský forvard prosadil, to když hrudí doklepl balón za brankovou čáru po prudkém pasu, možná i střele, od Macona. Situaci ještě přezkoumali sudí u videa a nakonec zjistili, že Bouanga v ofsajdu opravdu nebyl, takže branka byla uznána.

Nice na tuhle nepříjemnost nedokázalo nijak zareagovat a ještě více úzko mu bylo v samém závěru první půle, když dlouhý Boudebouzův pas zprava zužitkoval velmi umně z voleje Youssouf.

V kabině OGCN musela během přestávky vládnout zřejmě hodně hustá atmosféra. Protože po ní na hřiště vběhlo zcela jiné mužstvo, které si postupně celé klání podmanilo. A v 52. minutě zavelel k obratu Bard, jenž po asistenci Gouiriho zacílil i z těžšího úhlu šťastně ke vzdálenější tyčce. A vyrovnáno bylo v 60. minutě, přímý volný kop si vzal na starosti Delort, který zvolil tvrdé zakončení, obstřelil zeď a jeho nepříjemně plachtící dělovku gólman Bernardoni nelapil.

Hosté se najednou začali hroutit jako domeček z karet a o dvě minuty později inkasovali ještě potřetí. Na pravé straně pláchl Kluivert, ten poté pouze předložil balón do středu pokutového území, odkud Delort bez obtíží překonal Bernardoniho.

Evidentně hodně psychicky nalomené St. Étienne se na žádnou odpověď nezmohlo. A definitivně jeho naděje na urvání jakéhokoli bodového rezultátu utnul v 80. minutě Boudaoui. Benítez poslal dlouhý pas dopředu, Delort, jenž si tak ke dvěma přesným zásahům připsal ještě jednu gólovou nahrávku, hlavou protáhl merunu ke svému spoluhráči, jenž ji poslal s pomocí teče obránce Gabriela Silvy do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ODLOŽENO.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele