1. kolo
08.08.2021 20:45 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Marseille zásluhou výborného druhého poločasu vyloupila Stade de la Mosson v Montpellieru

Při dubnovém vzájemném utkání padlo na stejném stadionu šest branek. Tentokrát jich bylo o jednu méně, přičemž ta rozhodující pátá přinesla více radosti hráčům hájícím barvy klubu z přístavního města, které leží pouhých 170 kilometrů daleko.

Už ve 2. minutě se osmělil Cengiz Ünder, ale jeho střela byla zblokovaná. Následně skóroval Dimitri Payet, ovšem tahle trefa nemohla platit kvůli těsnému ofsajdu. Ten samý hráč pálil ve 12. minutě nebezpečně, leč nakonec nepřesně. To samé se dá tvrdit o pokusu z kopačky jeho spoluhráče Mattea Guendouziho.

Po půl hodině hry přiletěl do vápna OM centr, který si v tísni srazil do vlastní branky Luan Peres - 1:0. Velmi nepříjemný moment jak pro v Ligue 1 debutujícího obránce, tak pro celý klub, který obhajuje pátou příčku. Čtyři minutky poté přibyly Jorgemu Sampaolimu na čele další vrásky, protože Gaëtan Laborde vyslal z rohu velkého vápna nádhernou technickou střelu, která se od tyče odrazila na místo určení - 2:0.

Po změně stran se jako první se svými střelami prezentovali Elye Wahi a Gaëtan Laborde. Steve Mandanda zasahovat nemusel. A podle představ se nezadařilo ani Florentu Molletovi. Od startu druhé půle byl velmi aktivní Cengiz Ünder, jenž za to byl odměněn v 68 minutě, když vytěžil maximum z milimetrově přesné přihrávky od Konrada de la Fuenteho - 1:2.

Patnáct minut před vypršením řádné hrací doby dostal Dimitri Payet příležitost zahrávat přímý kop. Zeď se mírně rozestoupila a Dimitry Bertaud na míč nedosáhnul - 2:2. Hosté se však s remízou nechtěli smířit, což svému protivníkovi dokázali k veliké radosti trenéra Sampaoliho už pět minut poté, co se jim podařilo vyrovnat.

Payet dostal moře prostoru, takže mohl doběhnout až do vápna, kde ukrytou střelou zpoza obránce, kterou nasměroval přesně po zemi k pravé tyči, překvapil všechny včetně muže v rukavicích - 2:3. Duel pak musel být přerušen kvůli tomu, že příznivci MHSC začali při své frustraci na trávník házet různé předměty. Tohle přitom jejich oblíbenému týmu rozhodně do karet nehrálo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele