12. kolo
31.10.2021 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Montpellieru (© AFP)

Nantes počtvrté v řadě nebodovalo, na Stade de la Mosson nestačilo na Montpellier

Les Canaris se po nemastném neslaném úvodu do sezony zvedli a celkových pět výher a dvě remízy je vystřelily do horní poloviny tabulky. Tam zůstanou navzdory této porážce s MHSC, které tak dokázalo odčinit porážku proti Monaku.

Úvodní minuty patřily hostům, za které v poslední době válí především Moses Simon, Randal Kolo Muani a dnes absentující Ludovic Blas. Právě druhý jmenovaný nebezpečně pálil jako první, jenže mířil těsně mimo. Další šance patřila jeho spoluhráči Rolimu Pereirovi de Sa, jemuž byla svatyně MHSC rovněž malá.

V dalších minutách jakoby se ze hřiště zcela vytratila kreativita. Veškeré náznaky příležitostí tak byly spíše dílem náhody. Jako třeba nikým netečovaný centr, který na poslední chvíli vyrážel do bezpečí Alban Lafont. Až v závěru poločasu nejprve po rohovém kopu o kousíšek hlavou netrefil Stephy Mavididi, a poté to zkusil z přímého kopu Téji Savanier, ale díky výbornému zákroku ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Po změně stran nejprve mířil vedle Mihailo Ristić, a poté šel sám na Jonase Omlina Randal Kolo Muani. Bohužel pro Nantes se dostal až příliš blízko, takže jednička ve službách La Paillade vyšla z tohoto souboje jako vítěz. Následně předvedl technický obstřel z hranice vápna Pedro Chirivella a po něm zaměstnal Lafonta na opačném pólu hrací plochy Savanier.

Po hodině hry to byl opět Chirivella, kdo vcelku trestuhodně zahodil šanci, kterou mu připravil Moses Simon. Hned z protiútoku padl první gól. Téji Savanier zkusil štěstí zpoza vápna. Gólman vyrazil jenom k Florentu Molletovi, jehož dorážka se zastavila až v síti - 1:0. Odpovědět chtěl okamžitě Andrei Girotto, ale nevyrovnal.

V 67. minutě zatoužil přidat druhý zásah Stephy Mavididi. Tváří v tvář protihráči s jedničkou na dresu však neuspěl. Musel ho tedy zastoupit Elye Wahi, který zahrál brankáři, jenž krátce předtím podklouznul, na housle - 2:0. Za čtyři minutky mohlo být definitivně hotovo, jenže Savanier cílil z přímého kopu jenom do břevna.

V 88. minutě si ještě zaběhnul za obranu Wahi. Druhou branku ovšem nepřidal, jelikož při přebírání balonu stál v ofsajdu. V nastaveném čase byl k vidění další přímý kop v podání Savaniera, nicméně Alban Lafont si tentokrát všechno pečlivě pohlídal. Se svými spoluhráči bude chtít odčinit zaváhání za týden v duelu se Štrasburkem, zatímco MHSC míří na stadion Allianz Riviera v Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele