3. kolo
22.08.2021 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Stephy Mavididi (© AFP)

MHSC poprvé v sezoně vyhrálo, doma porazili Lorient

Klubu, který v současnosti trénuje Olivier Dall’Oglio, se proti Les Merlus dlouhodobě daří. Tento vzájemný duel byl však přeci jen vypjatější, než obvykle. I proto, že hosté dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

Paul Nardi musel mezi třemi tyčemi poprvé zasahovat ve 13. minutě. Další pokus patřil pro změnu Armandu Laurientému a Dimitry Bertaud vyrážel. V minutě jednadvacáté už ale kapituloval, protože nedokázal zkrotit hlavičku Enza Le Féeho - 0:1. Vyrovnat mohl Joris Chotard, kdyby měl lépe seřízená mířidla. Úvodní dějství tedy vyšlo lépe výběru Christopha Pélissiera.

Jenže pět minut po startu druhé půle mířil z přímého kopu naprosto přesně do šibenice Téji Savanier - 1:1. V 58. minutě bylo na Stade de la Mosson ještě veseleji, jelikož Andy Delort vystřihnul nůžky, které ztečoval na místo určení na malém vápně se pohybující Stephy Mavididi - 2:1. V 73. minutě Nardi skvěle zasáhnul proti zakončení Gaëtana Labordeho.

Za šest minut nezakončil rychlý protiútok podle svých představ Adrian Grbić. V 83. minutě rozehrál roh Téji Savanier a Andy Delort předvedl výborný náběh, díky kterému mohl zcela osamocen uklízet hlavou do sítě - 3:1. Následně se řešily už jenom žluté a červené karty. V rozmezí dvou minut inkasoval dvě Houbouland Mendes (druhá za faul na střídajícího Elyeho Wahiho).

A v nastaveném čase se na stejném protihráči vyfauloval Jérôme Hergault, jenž potřeboval na dvě žluté o 60 sekund více, než jeho spoluhráč. La Paillade tedy pojedou do severofrancouzského Lille s větším sebevědomím, zatímco Lorient, který prozatím sesbíral čtyři body, zajíždí na Stade Bollaert-Delelis, kde nastupuje k domácím utkáním RC Lens.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele