9. kolo
03.10.2021 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille po dobrém výkonu porazilo Marseille

Ani jednomu z celků nevyšel v týdnu pohárový zápas zcela podle představ. V Ligue 1 byl však úspěšnější obhájce prvenství, když zásluhou dvou gólů Jonathana Davida i vyloučení Cengize Ündera připravil pro OM druhou porážku v řadě.

Už po necelých 120 sekundách o sobě dal vědět Burak Yilmaz, jenže s jeho tečovaným pokusem neměl Pau López větší problémy. V 9. minutě Pol Lirola pobídnul Cheikha Bambu Dienga, jehož vychytal Ivo Grbić. Následně se k volnému přímému kopu postavil Cengiz Ünder a o kousek minul svatyni LOSC.

Po čtvrt hodině Lópeze pořádně zaměstnal Jonathan Ikoné. Následně dostal dobrou přihrávku Yilmaz. Z devíti metrů ale přestřelil. Potom se k ráně odhodlal Matéo Guendouzi a mnoho nechybělo k tomu, aby poslal svůj tým do vedení. Místo toho centroval z pravého křídla rychlík Zeki Celik, jenž poslal kulatý předmět na bližší tyč, kde Jonathan David přetlačil v souboji Williama Salibu a podařilo se mu prostrčit balon do branky - 1:0.

V závěru poločasu nejprve málem skóroval přímo od rohového praporku Cengiz Ünder. Poté Saliba včasným skluzem překazil radost Yilmazovi, jenž v nastaveném čase sice brankáře Marseille překonal, leč kvůli ofsajdu šli hráči Lille do šaten jenom s těsným vedením. Po změně stran musel proti Ünderovi zakročit Ivo Grbić.

Následně pálil Gerson, avšak prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 53. minutě bleskově zakončoval aktivní Burak Yilmaz. Jeho střele na zadní tyč chyběly centimetry. Necelých patnáct minut poté to už rodák z Antalye přehnal, když sebou teatrálně plácnul ve vápně soupeře, za což obdržel žlutou kartu. Zanedlouho měl pojistku na kopačce Jonathan Ikoné. Nastřelil však pouze břevno.

Ten samý hráč za necelých 120 sekund orazítkoval pravou tyč. Za stejný časový úsek kopnul Cengiz Ünder do hlavy Gabriela Gudmundssona a po druhé žluté se musel pakovat ze hřiště. Početní výhody dokázali Gourvennecovi svěřenci využít až v nastaveném čase. Yusufa Yaziciho ještě López vychytal, ale na razantní volej ze sedmi metrů, který pro Davida připravil Timothy Weah, už byl krátký - 2:0. Šťastný střelec tak zaznamenal šestý zářez v sezoně, čímž na čele tabulky kanonýrů dorovnal Gaëtana Labordeho z Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele