13. kolo
06.11.2021 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Neymar (© AFP)

I bez Lionela Messiho veze PSG z Bordeaux vítězství

Letošní hvězdnou posilu z Barcelony opět dokonale nahradili matadoři Neymar a Mbappé. Hosté se při třígólovém vedení trochu nechali ukolébat, nicméně kontaktní branka přišla pro Les Girondins až příliš pozdě. Nadále tedy zůstávají v dolní polovině tabulky, zatímco pařížský velkoklub směřuje za dalším titulem.

Do první šance se už v 5. minutě dostal Kylian Mbappé. Costilovu branku však minul. Hra si dál udržovala vysokou úroveň, jenže vyložené příležitosti nepřicházely. Až v minutě pětadvacáté poslal Mbappé míč do vápna Neymarovi, který si udělal prostor a ránou k levé tyči zařídil pro svůj tým vedení - 0:1.

V dalších minutách Pochettinovi svěřenci vesměs kontrolovali hru a hráče soupeře drželi daleko od Keylora Navase. Ve 43. minutě byli za zodpovědný výkon podruhé odměněni. Při rychlé akci posunul Neymar na Mbappého, který brazilskému kumpánovi patičkou vrátil balon přesně do běhu, aby mohl zakončovat po zemi z první a do protipohybu brankáře - 0:2.

Po změně stran se hned znovu připomněl francouzský mladík, když jeho střelu v nejvyšší nouzi tečoval Laurent Koscielny do bezpečí. V 53. minutě pálil z dálky Yacine Adli a Navas měl plné ruce práce. To samé platilo za necelých 180 sekund, když se o hattrick pokoušel nejdražší fotbalista všech dob.

Po hodině hry si Juan Bernat všimnul Wijnalduma, který běžel sám na brankáře. Kylian Mbappé se ho rozhodnul svými rychlými kroky doplnit, takže mohl ve finále celou akci zakončovat do prázdné, díky čemuž si připsal sedmou trefu v sezoně - 0:3. Tohle s týmem Vladimíra Petkoviće nevypadalo dobře. Tím spíše, že do konce utkání stále zbývalo půl hodiny.

Stian Gregersen přispěchal s pořádnou pumelicí, kterou ovšem zblokoval Marquinhos. V 79. minutě vysvitla malinká jiskřička naděje pro Bordeaux. Stadion Matmut Atlantique sledoval, kterak Yacine Adli na levé straně nachází šajtlí pravé nohy Albertha Elise, jenž dokázal přetlačit obránce a z hranice malého čtverce po zemi skóroval - 1:3.

Po rozehrávce se k hlavičce dostal M’Baye Niang, leč neuspěl. Počkat si musel až do doby, kdy začal běžet nastavený čas. Dvakrát si narazil s Jimmym Briandem a pravačkou v pádu rozvlnil síť - 2:3. Jenže odvrátit pátou porážku se už domácímu výběru z města nad řekou Garonnou nepodařilo. Zato PSG má na kontě po třinácti odehraných kolech velmi slušných čtyřiatřicet bodů.

Po reprezentační přestávce přivítá vedoucí celek tabulky Nantes, které dokázalo v Parku princů v březnu vyhrát, když na Draxlerův gól dokázali odpovědět Randal Kolo Muani a Moses Simon. Les Girondins se chystají na cestu na Stade Municipal Saint-Symphorien, kde nastupují k domácím kláním Méty, které se zatím trápí, a proto jim patří až předposlední, tedy devatenáctá příčka.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele