20. kolo
07.01.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cengiz Ünder (© AFP)

Marseille odjíždí z Bordeaux se všemi třemi body

Les Girondins opět herně nepřesvědčili. Přímo na Pau Lópeze vyslali za 90 minut jenom dvě střely, takže se může stát, že po dvacátém kole spadnou do sestupové zóny. Naopak Olympique se vyšvihnul na druhou příčku s tím, že má stále utkání k dobru.

První velkou šanci si domácí připsali na konto v 11. minutě. Boubacar Kamara hlavičkoval a po šťastné teči se míč zastavil o břevno. Po čtvrt hodině hodlal Dimitri Payet všechny spoluhráče i protihráče na stadionu přesvědčit, že přes vánoční pauzu nic nezapomněl ze svého střeleckého umění. Bohužel v dobré pozici značně překopnul zařízení.

Podobně si vedl i jeho kolega Luan Peres v době, kdy do konce úvodní půl hodiny scházelo nějakých 200 sekund. Naprosto totožným způsobem si sedmadvacetiletý brazilský stoper počínal nedlouho poté znovu. Rozhodující moment tohoto duelu nastal v jeho sedmatřicáté minutě. Benoît Costil nepředvedl ideální odkop od brány, čehož využil Cengiz Ünder. Vyhnul se dvěma obráncům a křižnou střelu k pravé tyči rozvlnil síť - 0:1.

Do konce úvodního dějství mohlo být vyrovnáno. Hwang Ui-jo šel sám na gólmana, jenže správně rozpoznal, že je pronásledován. Proto volil střelu z hranice velkého čtverce, která se mezi tři tyče nevešla. Jeho tým tedy putoval do šaten s jednobrankovým mankem. Ve druhém poločase se jako první osmělil Ćaleta-Car, ale Costil si celou situaci pohlídal.

Zanedlouho musel dalším vynikajícím zákrokem likvidovat pokus Mattéa Guendouziho. Do třetice se jednička ve službách Girondins Bordeaux zaskvěla po hodině hry, když vychytala osamoceného Cengize Ündera. V 74. minutě se ujal rozehrávky přímého kopu Javairô Dilrosun. Pau López byl u míče včas. Payet neuspěl ani se svou další střelou, nicméně OM stejně vítězství uhájil.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

1x2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele