27. kolo
06.03.2022 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Nantes potvrdilo výbornou formu a porazilo i Montpellier

V týdnu prošla družina Antoinea Kombouarého do finále Coupe de France, kde se 8. května střetne s Nice. Po tomto klání s MHSC prodloužila svou sérii neporazitelnosti na šest utkání. Naopak fazona týmu Oliviera Dall’Oglia nadále upadá, což vyústilo v sesun do dolní poloviny tabulky.

Během úvodní desetiminutovky zatoužil po gólu pouze Elye Wahi. Oproti minulému víkendu, kdy se prosadil v duelu s Rennes, tentokrát úspěšný nebyl. Ve 38. minutě musel do akce přímo Alban Lafont, ale poradil si na jedničku. Po něm pálil ještě Moses Simon a Jonas Omlin musel vyrážet na rohový kop, po kterém sudí Hakim Ben El Hadj ukončil první poločas.

Záhy po změně stran zahrozil opět nigerijský útočník. Trefil však jenom brankovou konstrukci. Les Canaris si nadále udržovali převahu, které mohl stopku vystavit Florent Mollet, kdyby byl při své střele přesnější. Po něm selhal Moses Simon. Naštěstí jej už v další minutě zaskočila druhá ofenzivní perla bretaňského celku.

Randal Kolo Muani přesně umístil centr Ludovica Blase - 1:0. Moses si chtěl spravit chuť v 73. minutě, ale zařízení minul. V závěrečné desetiminutovce se na hrací plochu dostal právě místo asistenta u první branky z Demokratické republiky Kongo pocházející Samuel Moutoussamy. Omlin dokázal zareagovat a jeho pokus vyrazit na rohový kop.

V poslední minutě této partie se opět radovali domácí. Osman Bukari a Willem Geubbels šli na jediného obránce, což dopadlo tak, že druhý jmenovaný cílil do odkryté branky - 2:0. Nantes si před střetnutí s Troyes zase o něco zvýšilo sebevědomí. Na Stade de la Mosson o příštím víkendu přijede druhé OGC Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Překvapivě udělali PSG. Snad se jim něco podobného nepovede nyní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele