32. kolo
17.04.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sofiane Boufal (© AFP)

Zápas mezi Nantes a Angers vítěze nepoznal

Hosté se na Stade de la Beaujoire ujali vedení, jenže ve druhém poločase o něj přišli. Les Canaris zůstávají se sedmačtyřiceti body přesně v polovině tabulky, kdežto SCO jsou o čtyři příčky pozadu a stále nemají jistou záchranu.

Během úvodní pětiminutovky se musela mít na pozoru defenziva Kombouarého družiny, nicméně hned poté si vyměnily balon dva africké klenoty ve službách bretaňského týmu, tj. Moses Simon a Kalifa Coulibaly. Brankář Anthony Mandrea však veškeré další úmysly přečetl. Skóre se poprvé změnilo v 18. minutě.

Azzedine Ounahi po dobré práci vysunul Sofiana Boufala, jehož oblouček se zastavil až v síti - 0:1. Simon pak uviděl na zadní (pravé) tyči zcela neobsazeného Ludovica Blase, jehož volej výborně zlikvidoval gólman s šestnáctkou na dresu, jenž se nenudil ani v minutě čtyřiatřicáté, když jeho pozornost vyzkoušel Nicolas Pallois.

Moses Simon se osobních soubojů rozhodně nebojí a nedlouho před koncem úvodní půle z toho mohl těžit Quentin Merlin, jenže vyrovnání nezařídil. Do poločasového hvizdu stihnul Mandreovi zatopit ještě Girotto a dorážející Simon. Skvělý reflex předvedl rovněž proti Blasově hlavičce. Zahajovací dějství tedy skončilo lépe pro Baticleho svěřence.

Inkasovali však osm minut po startu toho druhého. Fábiův centr z pravé strany přiletěl na malé vápno, kde mezi obránci neomylně do černého hlavičkoval Malijec Coulibaly - 1:1. Spolupráci si oba borci zopakovali za 180 sekund znovu, tentokrát ale bez kýženého efektu. Randal Kolo Muani byl dlouho téměř neviditelný. To se změnilo až v 67. minutě.

Třiadvacetiletý rodák z města Bondy pálil tvrdě, nicméně muž v rukavicích včas zmenšil střelecký úhel a druhý gól za svá záda nepustil. Wylan Cyprien pak mířil nad, zatímco Simon trochu teatrálním pádem v soupeřově vápně rozhodčího Dechepyho z poklidu nevyvedl. Kanárci připisují osmou dělbu bodů, pro Angers byla jubilejní desátou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět si bookmaker neodpustil ten tradiční ocásek-2,01 . Nantes je asi domluven se sponzory , že bude sázkaře dráždit venku. Doma zatím celkem OK.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele