20. kolo
09.01.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Strasbourg odváží z Met všechny tři body

Racing tak částečně nechal zapomenout na vypadnutí z Coupe de France. V Ligue 1 poosmé vyhrál a po dvaceti kolech jistojistě zůstane v horní polovině tabulky. Les Grenats jsou po jubilejní desáté prohře předposlední.

Z týmu Frédérica Antonettiho odcestovalo více hráčů na Africký pohár národů. Není divu, že si první větší možnost vytvořili hosté. Hlavička po centru od rohového praporku skončila na břevně, Ludovic Ajorque se svou dorážkou ztroskotal na Caillardovi a další střela mířila hodně vedle. Zbytek úvodní půl hodiny přinesl spíše bojovný fotbal.

Pasáž bez střeleckých pokusů utnul až Sanjin Prcić, jehož dalekonosný pokus skončil těsně vedle brány. Až do hvizdu rozhodčího Antonyho Gautiera, kterým ukončil první poločas, byly na trávníku k vidění ponejvíce nepřesnosti. Zato ve druhé půli stačilo Ludovicu Ajorquemu necelých pět minut na to, aby otevřel skóre tohoto klání.

Nepřekvapivě se prosadil hlavou, když předskočil Thomase Delaineho a následně mohl poděkovat Jeanu Bellegardemu za výborný centr z levé strany - 0:1. Před závěrem úvodní hodiny hry musel do akce Marc-Auréle Caillard. Poté se osmělil Vicent Pajot, jenže úspěšný nebyl. V 64. minutě mohl skórovat sám asistent u první branky, jenže balon se mu v rozhodujícím moment poněkud svezl po nártu.

V 71. minutě lapil Kawashima nepříjemně neposednou střelu. Gerzino Nyamsi po rohovém kopu hlavičkoval nad. Střídající Moïse Sahi pro změnu nepřekonal brankáře domácího celku. Definitivní pojistku tak musel Jean-Eudes Aholou přidat až v nastaveném čase, když hlavou uklidil do sítě přiťuknutí před bránu od Ludovica Ajorqueho - 0:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele