19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mauro Icardi (© AFP)

PSG se v Lorientu nadřelo, urvalo remízu. První červenou kartu v Ligue 1 viděl Sergio Ramos

PSG zase mělo namále. Podobně jako v několika jiných střetnutích se ovšem nevzdalo až do závěrečných okamžiků a nakonec vydolovalo z půdy předposledního Lorientu aspoň plichtu. Celek z Bretaňského poloostrova především v první půli působil moc dobře, nebyl daleko od toho počinu, jenž se mu zdařil na konci ledna roku 2021. Tehdy Les Parisiens dokonce skolil.

Ale jestliže naopak zhruba před jedenácti měsíci Les Merlus dobře zvládli poslední momenty, pak nyní si během nich počínal lépe jejich soupeř. Hakimimu se zdařilo udržet v první minutě nastavení míč na hrací ploše, centroval na hlavičku do té doby neviditelného Icardiho, který z blízkosti přelstil brankáře Nardiho. A sen o dalším senzačním skalpu se domácím rozplynul.

Za své vystoupení se nicméně nemusejí absolutně stydět. V prvním poločase francouzského velikána pravidelně do nějakých šancí nepouštěli, nebezpečnější přitom byli sami oni. Moffi ještě v 16. minutě selhal, ve 40. minutě se ale již prosadil Monconduit, jemuž balón za vápnem sklepl Le Fée, a ukázková dělovka poté skončila nekompromisně v šibenici.

Hosté se snažili po obrátce změnit poměry, hladový byl přitom neustále Messi, který předvedl jeden z nejprůraznějších výkonů od přesunu z Barcelony do hlavní francouzské metropole. Už v prvním dějství orazítkoval z ničeho nic tyčku, v 56. minutě připravil tutovku pro Di Maríu, v 74. minutě pálil těsně mimo, dvakrát následně přímo ohrozil Nardiho. Jenže bez úspěchu.

Ač se ve finále nenachomýtl k rozhodujícímu vyrovnání, patřil na hrací ploše k tomu lepšímu, co mohlo PSG nabídnout. Na tenhle zápas každopádně nebude vzpomínat v nejlepším stoper Sergio Ramos, který se do hry dostal po obrátce. Během krátké chvíle obdržel dvě žluté karty, tu druhou za faul na Moffiho, a po udělené červené opustil plac o něco dříve, než si plánoval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele