17. kolo
05.12.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wylan Cyprien (© AFP)

Nantes těsně přehrálo Lorient a ukončilo pětizápasovou sérii bez výhry

Pro Les Canaris šlo o důležité tři body, díky kterým se podařilo zastavit pád tabulkou. Les Merlus proti tomu zůstávají jenom velmi těsně nad sestupovým pásmem.

První šanci tohoto klání si na konto připsal Dango Ouattara, jenže si nepočínal přesně. Další minuty probíhaly bez většího vzrušení na té či oné straně. Až v minutě osmnácté se dožadoval penalty Kalifa Coulibaly, jenže rozhodčí Buquet dobře viděl, že svému pádu ve vápně hodně pomohl, takže jej ocenil žlutou kartou.

Tým Christopha Pélissiera mohl jít do vedení ve 25. minutě. Terem Moffi našel Enza Le Féeho, který přestřelil. V závěru poločasu hosté chybovali při rozehrávce, čímž nabídli příležitost Moffimu, který jí ale pohrdnul. Více pozoruhodného už první dějství nepřineslo. Po změně stran se jako první osmělil Laurent Abergel. Albana Lafonta tímto pokusem rozhodně nevylekal.

Poté vůbec nestřílel ze špatné pozice Igor Silva, nicméně balon nabral opačnou faleš. V 70. minutě hostujícím hráčům opět překážel kulatý předmět na kopačkách, takže se do zakončení dostal Armand Laurienté. Skóre však zůstalo bezbrankové. To platilo až do minuty třiaosmdesáté, kdy se zrodil jediný gól utkání.

Postaral se o něj střídající Wylan Cyprien, jelikož se po Bukariho přihrávce otočil v šestnáctce kolem Laurientého a tvrdou ranou prostřelil Paula Nardiho - 0:1. Lorientští byli ve zbývajících minutách v ofenzivě bezradní, což maximálně vyhovovala skvadře Antoinea Kombouarého, pro kterou to bylo šesté vítězství v sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele