38. kolo
21.05.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lorientu (© AFP)

Lorient a Troyes se v posledním zápase sezony rozešly smírně

Estac přitom dohrával posledních pět minut o deseti. Vyloučení Issy Kaborého však soupeř už potrestat nestačil. Bretaňský klub tak zakončí ročník na šestnácté příčce, kdežto skvadra kouče Bruna Irlese na to je o jednu pozici lépe.

Už ve 3. minutě měl hodně práce Jessy Moulin. Poradil si ovšem jak s Teremem Moffim, tak s lobujícím Enzem Le Féem. Další pokus přišel na pořad večera ve 20. minutě. Výbornou ránu Laurenta Abergela z nějakých pětadvaceti metrů zastavila až levá tyčka. Za necelých 120 sekund tak mohli jít do vedení hosté.

Renaud Ripart skvěle načasoval svou pobídku na obranu, takže Yoann Touzghar mohl jít sám na Dreyera. Přízemní střela pravačkou na bližší (rovněž pravou) tyč v tomto případě všechno jistila - 0:1. Pojistku hodlal záhy přidat Kouamé, ale neuspěl. Po půl hodině tvrdě pálil Terem Moffi a Moulin se musel činit.

Ve druhém dějství nešlo borcům na hrací ploše upřít snahu, nicméně se střelami á la Enzo Le Fée v 55. minutě si od fanoušků a fanynek na stadionu příliš potlesku nevysloužili. Že tohle utkání ani ve zbývajících pětatřiceti minutách patrně žádnou gólovou smršť nenabídne, potvrdil i Renaud Ripart, když v dobré pozici nastřelil hned prvního z obránců.

Zato jeho protihráč Armand Laurienté si čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby na razil s Dangem Ouattarou, aby Moulinovi naznačil lob, ale místo toho poslal balon pod ním - 1:1. Kaboré byl potom za svůj likvidační zákrok na Abergela poslán po čeverné kartě okamžitě do šaten. V nastaveném čase stačil Mama Baldé už jenom přestřelit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele