19. kolo
22.12.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nantes na závěr první části sezony porazilo ASSE

Pascalu Duprazovi tedy první ligový duel na lavičce nevyšel podle představ. Jím vedený výběr zůstává po jedenácté porážce na samém chvostu tabulky. Naopak Les Canaris zakončili rok 2021 v součtu všech soutěží čtyřmi výhrami v řadě, což v Ligue 1 stačí na výbornou sedmou příčku.

Úvodní desetiminutovka byla z obou stran hodně opatrná. Až v jejím závěru zkusil štěstí Yvan Neyou Nopa. Na tuhle střelu se však dlouho nevzpomínalo. Těsně předtím, než se první čtvrt hodina stala minulostí, střihnul nůžkami Randal Kolo Muani. Bohužel netrefil tak, jak si přestavoval, čímž výrazně usnadnil pozici Stefanu Bajićovi.

Potom to nebezpečně z voleje zkusil Miguel Trauco a Alban Lafont musel zasahovat. Dále chyboval Moses Simon, čehož mohl využít Pedro Chirivella, kdyby se svým zakončením tolik nepospíchal. Konec prvního poločasu se dohrával bez výrazných situací. Sedm minut po startu druhé půle se s míčem rychle otočil čerstvý Adil Aouchiche, ale jeho přízemní střelu brankář kryl.

Po hodině hry musela jednička Nantes na zem znovu, když jeho směrem vyslal nepříjemně skákavou střelu Arnaud Nordin. Třiadvacetiletý forvard stál i na konci následné akce. Po přihrávce Ryada Boudebouze si znovu vylámal zuby na vyběhnuvším brankáři.

V 80. minutě vymyslela Andrei Girotto něco mezi pokusem a přihrávkou, jenže za 180 sekund se mohl se svými spoluhráči zaradovat. Právě brazilský obránce pobídnul Randala Kolo Muaniho, který potvrdil dobrou formu. Neohroženě se vydal do vápna, kde jednoduchou kličkou vyškolil Kolodziejczaka s Nadem, aby mohl svým sedmým gólem v sezoně z hranice malého čtverce skórovat šajtlí pravé nohy pod břevno - 0:1.

Zkušený sudí Clément Turpin si ještě musel všechno překontrolovat, avšak k žádnému porušení pravidel nedošlo. V 88. minutě šel Lafont pro vysoký míč, který záhy málem skončil v jeho síťi, kdyby za něj na brankové čáře nezaskočil Jean-Charles Castelletto. Wahbi Khazri potom ztroskotal na hostující jedničce a Aouchiche cílil pouze do boční sítě. Osmé vítězství se tak pro Les Canaris stalo skutečností.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele