11. kolo
24.10.2021 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monaco doma po dobrém výkonu porazilo Montpellier

Hosté cestovali k duelu s knížecím klubem pouhých 350 kilometrů. Zároveň si byli vědomí toho, že tým Nika Kovače v rámci Evropské ligy přehrál Eindhoven na jeho stadionu. Hráči MHSC věděli, že v Ligue 1 je soupeř zranitelný, avšak tentokrát jakoby neměli svůj den.

Defenzivy protivníků Monaka dobře vědí, že se musí mít na pozoru před mimořádně nebezpečným ofenzivním duem Volland - Ben Yedder. Není náhoda, že se oba borci dokázali prosadit i tentokrát. Běžela teprve 11. minuta, když první jmenovaný stihnul být u přízemního centru Caia Henriqueho o zlomek sekundy dříve než brankář Jonas Omlin - 1:0.

Další nepříjemnost pro skvadru Oliviera Dall’Oglia přišla na pořad podvečera v 17. minutě. Volland parádně nacentroval z pravé strany šajtlí až na zadní tyč, kde se hlavou prosadil jeho výše zmíněný spoluhráč s tuniskými předky - 2:0. Právě Ben Yedder měl na svědomí i další šanci, když se sám řítil na hostujícího brankáře. Ten však dokázal celou akci přečkat bez úhony.

Ve 32. minutě to zpoza vápna zkusil Aurélien Tchouaméni, ale jelikož byla jeho střela tečovaná, mohl muž v rukavicích zůstat v klidu. Krátce před poločasovým odchodem do šaten ještě rozehrávali domácí standardku, po které se k míči dostal Guillermo Maripán. Na tuhle hlavičku ale chilský stoper pyšný nebude.

Po změně stran stříleli Stephy Mavididi a Joris Chotard. Bohužel pro La Paillade se ani jeden z nich neprosadil. Kdežto po hodině hry nejrychleji ze všech zareagoval Gelson Martins, jehož dorážka skončila přesně tam, kde měla - 3:0. Tohle už vypadalo pro hosty velmi nepříjemně. Na třígólovém manku nic nespravila ani střela Téjiho Savaniera ze 73. minuty.

V minutě osmdesáté při souboji s Gioacchinim nešikovně zasáhnul Strahinja Pavlović a rozhodčí François Letexier ukázal na penaltový puntík. Téji Savanier pálil pod břevno, zcela mimo dosah Alexandera Nübela - 3:1.

Nicméně úspěšný exekutor jako by tušil, že jeho tým ze Stade Louis II stejně žádné body neodveze. Ale kdo ví, jak to bude vypadat za týden, až na Stade de la Mosson přijede Nantes. Monaco se střetne s Brestem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele