9. kolo
03.10.2021 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Aleksandr Golovin (© AFP)

Monaco si doma bez větších potíží poradilo s Bordeaux

Po úvodních pěti utkáních na Stade Louise II se nedá tvrdit, že by se jednalo o nějakou nedobytnou tvrz. AS si tady připsalo jednu remízu a po stejném počtu porážek i výher. Naopak celkově čtvrtá porážka Les Girondins ponechává klub ze stadionu Matmut Atlantique jen o bod nad sestupovým pásmem.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla více obětavých zákroků obránců. Až v jejím závěru měli Kovaćovi svěřenci štěstí, že se podařilo vykopnout balon z brankové čáry. Ve 28. minutě střílel Hwang Ui-jo a teč zapříčinila, že kulatý předmět skončil v rukavicích Alexandera Nübela. Hned potom pálil Gelson Martins a Benoît Costil musel vyrážet na rohový kop.

V další minutě se Kevin Volland radoval ze vstřelené branky, jenže se ukázalo, že kvůli ofsajdu nebude moct platit. Ve 36. minutě rozehrával Alexandr Golovin přímý kop, který propadnul skrz vápno k Aurélienu Tchouaménimu, který nebyl ve snadné pozici, leč přesto se mu podařilo míč trefit tak, že zapadnul k levé tyči - 1:0.

Pojistku mohl záhy přidat Gelson Martins, ale minul. Do poločasového hvizdu už se žádná pozoruhodná příležitost neurodila. Zato hned ve 48. minutě pobídnul Wissam Ben Yedder nabíhajícího Golovina, který zakončoval šajtlí pravé nohy a jeho lehoučký oblouček zapadnul přesně a místo určení - 2:0.

Tuniský reprezentant, který asistoval u tohoto druhého zásahu, následně našel Gelsona Martinse, jehož technický pokus skončil na břevně. Krátce po vypršení úvodní hodiny hry neodhadnul situaci ve vlastním vápně Mexer a dopustil se faulu, který z nařízené penalty potrestal Wissam Ben Yedder, přestože Costil uhodnul stranu - 3:0.

Vladimir Petković v ten moment zřejmě dobře tušil, že z tohoto duelu si jeho tým vzhledem k nedobré formě žádné body neodveze. Nebylo ani překvapením, že si až do nastaveného času Bordeaux nevytvořilo ani žádnou šanci, jak výsledek alespoň zkorigovat. O další body bude bojovat v utkání s Nantes, zatímco Monaco pojede po reprezentační přestávce do Lyonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

K odpovídajícímu kurzu na jedničku je kurz na dvojku o dvě celé vyžší než by odpovídalo pruměru. Snad si jen bookmaker hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli není bookmaker obouručák, tak ho vcelku lituju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele